Senzația de foame este principalul dușman cu care trebuie să te lupți atunci când vrei să pierzi din kilogramele acumulate. Dincolo de recomandările de a face mișcare în timpul oricărei diete, este importantă și alimentația. În timp ce unele alimente te ajută să arzi din grăsimi, altele îți pot pune bețe în roate, stimulând pofta de mâncare. Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le scoți neapărat din dieta ta.
Nutriționiștii recomandă tuturor celor aflați la dietă să aibă grijă la alimentație. Pentru că sportul ajută doar la o parte din procesul de slăbire, alimentele sunt cele la care trebuie să ai grijă. Unele dintre ele te pot păcăli și îți pot stimula chiar senzația de foame. Astfel, te vei trezi că ai o poftă de mâncare de necontrolat. Pentru că nu toate alimentele sunt bune pentru a te ajuta să slăbești, iată o listă cu cele pe care e bine să le excluzi din dieta ta.
Chiar dacă eticheta te anunță că aceste băuturi nu au un conținut ridicat de calori, ele îți afectează dieta. Mulți dintre cei care sunt dependenți de sucurile acidulate consideră că cele light sunt o variantă bună în dietă. Din păcate, specialiștii au dovedit că îndulcitorii artificiali folosiți la prepararea lor cresc pofta de mâncare. Mai cu seamă vei remarca o creștere a poftei de dulce.
Cui nu îi plac acele plăcinte, pateuri cu brânză sau croissante proaspete, aburinde chiar?! Crocante și apetisante, toate aceste sunt total lipsite de beneficii pentru organism. Iar în dietă nu mai încape îndoială că nu au ce căuta. Acestea stimulează senzația de foame și nici măcar nu îți conferă energie. Ai grijă să le ocolești de fiecare dată când vrei să slăbești.
Se spune că aceste produse ajută la instalarea senzației de sațietate. În realitate, ele au exact efectul contrar. Chiar dacă sunt îndulcite cu zahăr sau înlocuitori artificiali, batoanele cu cereale cresc senzația de foame și îți ruinează dieta crescând aportul caloric. Dacă acestea au printre ingrediente și vitamine sau alte substanțe, îți vor stimula consumul de alimente.
Cine nu a luat în calcul zvonul potrivit căruia guma de mestecat păcălește foamea?! De fapt, aceasta nu face altceva decât să îți stimuleze senzația de foame. În realitate, guma de mestecat conține îndulcitori sau zahăr, care stimulează producția de salivă și sucuri gastrice. Stomacul crede că trebuie să înceapă procesul de digestie. Pentru că, de fapt, constată că nu are alimente pe care să le digere, se instalează foamea.
Acest aliment poate provoca dependență! Extrem de gustoși, dar bogați în grăsimi dăunătoare, carbohidrați și sare, cartofii sunt un mare NU în dietă. Pentru că nu aduc beneficii nutritive organismului, la puțin timp de la consum vei constata că ți-e foame. Sute de calorii inutile ajung astfel în corpul tău, iar dieta îți este sabotată.
Un alt mare NU pentru dieta ta este consumul de alcool. Băuturile alcoolice nu fac altceva decât să adauge calorii goale organismului. De asemenea, ele accentuează senzația de foame și cresc pofta de mâncare. Astfel, după fiecare pahar de alcool vei dori să mănânci mai multă mâncare.
Lucrurile sunt discutabile în cazul cafelei. În timp ce unii laudă beneficiile acestei băuturi pe parcursul dietei, alții o consideră un dezavantaj. Mai mulți specialiști au constatat că un consum regulat de cafea stimulează pofta de dulce și crește senzația de foame. Acest lucru se întâmplă în ciuda primei faze în care pare că e sățioasă.