Cafeaua are un rol în slăbire, este de părere nutriționistul Mihaela Bilic. Aceasta spune că este bine să consumi licoarea închisă la culoare cu o oră înainte de a face mișcare.
Mihaela Bilic spune că o cafea înainte de mișcarea fizică te poate ajuta să dai jos kilogramele în exces. De ce se întâmplă asta?
”Cu oră înainte de mișcare se bea o cafea! După ce o bem, cafeina intră în metabolism și are două efecte: acționează asupra depozitelor de grăsime și duce la mobilizarea lor. Se pot bea până la 5 cafele de-a lungul unei zile. Dar una singură în scopul slăbirii, cu o oră înaintea efortului fizic. Puneți bază pe ea pentru slăbit!”, a spus Mihaela Bilic pentru emisiunea ”Doctor de bine”, de la Pro TV.
Tot Mihaela Bilic a demontat și mitul conform căruia dacă bei apă, îți elimini foamea. Aceasta spune că apa nu se bea în neștire, ci sănătos este bei apă doar atunci când ți-e sete.
”Cine spune că dispare foamea, dacă bei un pahar de apă, greșește. Organismul nu confundă lucrurile astea. Dar face o confuzie păguboasă. El consideră că orice e lichid este apă – inclusiv sucul de fructe fresh ori carbogazos. Și nu contabilizează caloriile. Adică noi primim 200 de kilocalorii dintr-un pahar de suc de fructe și senzația de foame nu dispare. Medicii nutriționiști din străinătate spun: În primul rând, nu consumați calorii lichide! O striclă de fresh sau de suc carbogazos înseamnă 450 de kilocalorii, cât două feluri principale la prânz. Dar organismul nu consideră că a mâncat. În schimb, când bem apă, apa hidratează. Dar nu bem apă în neștire. Echilibrul hidric e ținut în control de către hormoni și nu depinde doar de cantitatea de apă băută. Sigur, dacă vezi că urina e galben-închis, ai băut prea puțină apă. Dar bei apă când ți-e sete. Dacă bei pur si simplu, îți supui inima unui efort mare de a elimina acestă apă și de recăpăta echilibrul. Într-o cură de slăbire corectă, te hidratezi cu apă băută la sete, cu ciobă de legume, cu salată”, a mai spus Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic mai avertizează și asupra grăsimii de la nivelul burții, care înseamnă risc de diabet zaharat, boli cardiovasculare și hipertensiune. Zahărul este motivul pentru care se acumulează grăsimea de burtă.
”Porția normală (n.red. de mâncare) e cât palma, farfuria adaptată cât 2 palme. Atât ai nevoie la o masă. Iar oglinda îți spune cel mai bine. În prezent, nu se mai ia în calcul indicele de masă corporală, ci mai degrabă aspectul abomenului. Grăsimea acumulată pe abdomen e de cea mai periculoasă, pentru că însemnă risc de diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune. Iar grăsimea pe burtică se strânge prin zahăr!”, a mai explicat specialistul în nutriție.