Alexandru Papadopol, adevărul despre premiile primite de actor. Secretul din breaslă s-a aflat

Alexandru Papadopol, adevărul despre premiile primite de actor. Secretul din breaslă s-a aflat
Alexandru Papadopol, adevărul despre premiile primite de actor.

Alexandru Papadopol, celebrul actor, a fost invitat în emisiunea ”De-a viața ascunselea”, unde a vorbit deschis despre cariera sa, dar și despre faptul că, de-a lungul timpului, acesta nu a primit prea multe premii.

Alexandru Papadopol, adevărul despre premiile primite de actor

Alexandru Papadopol a spus la Antena3 că și-ar dori să câștige premii, dar că ele nu reprezintă deloc un criteriu important pentru o carieră prodigioasă.

”Presupun că pentru întreaga activitate se va întâmpla, nu știu. Premiile reprezintă părerea unor oameni într-un anumit moment. Sigur că ele confirmă valoarea unui actor”, a spus actorul pentru Antena 3. 

El a fost întrebat și dacă simte nevoia să obțină premii și de ce crede că asta nu se întâmplă, iar el a răspuns:

”Bineînțeles că simt nevoia, orice actor simte nevoia (n.r. – să ia premii). Nu există posibilitatea să nu mă vadă nimeni. Sunt niște jurii care decid, habar nu am”, a spus Papadopol.

”Toți actorii vorbesc despre premii, despre festivaluri. Astea sunt niște confirmări pentru a merge înainte. Pe de altă parte, premiile nu te ajută. În mod real, nu este un sistem în care un premiu să te propulseze și după să zici, dom’ le, am luat un premiu important și am 10 ani de carieră asigurați. În niciun caz.

Poți să iei acum un premiu, te duci și pui statueta acasă și a doua zi nu te mai sună nimeni sau te sună ca până atunci sau te sună mai multă lume, adică lucrurile sunt destul de volatile în zona asta actoricească.

Bineînțeles, e bine să iei premii, să iei premiul UNITER, premiul GOPO, premiul Uniunii Cineaștilor, pe care mi se pare că l-am luat de mult”, a mai spus Alexandru Papadopol, pentru sursa citată.

Despre Alexandru Papadopol

Alexandru Papadopol s-a născut la data de  5 aprilie 1975, în Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, și este un actor român de origine elenă. A urmat liceul Ion Neculce, acolo unde a studiat intensiv limbi străine, fiind un foarte bun vorbitor de limba germană. Alexandru Papadopol a absolvit secția de Actorie la U.N.A.T.C. în 2002. În timpul facultății, el a participat de două ori consecutiv la secțiunea Quinzane des Realizateurs din cadrul Festivalului de la Cannes. Pentru rolul din filmul Marfa și banii (în regia lui Cristi Puiu), el a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Salonic. Apoi, el a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor acordat de Uniunea Cineaștilor din România, în 2003, pentru rolul Luci din filmul Occident.

Urmăriți Playtech.ro și pe