Marele actor Florin Zamfirescu, mesaj exploziv pentru autoritățile din România: ”Nu mai vaccinați copiii! Nu începeți cu nenorocirea asta”

Marele actor Florin Zamfirescu, mesaj exploziv pentru autoritățile din România: ”Nu mai vaccinați copiii! Nu începeți cu nenorocirea asta”
Florin Zamfirescu, semnal de alarmă pentru autorități

Actorul și regizorul Florin Zamfirescu trage un semnal de alarmă cu privire la scăderea cazurilor de Covid-19, dar în special, a vaccinării copiilor. Acesta roagă autorităților să înceteze cu imunizarea tinerilor, în contextul în care, în țara noastră, teoriile conspirației se transformă peste noapte în realitate.

“România este o țară care nu poate avea pretenții să conducă lumea”

Invitat în cadrul emisiunii “SInteza Zilei”, Florin Zamfirescu a transmis un mesaj de revoltă către autoritățile din România, care decid viitorul țării și al cetățenilor, fără a deține vreo putere reală în acest sens. Actorul susține că țara noastră se supune indicațiilor primite din afară, având mai degrabă rolul de executant.

Actorul face un apel către cetățeni, sugerând vaccinarea ca mijloc de salvare, însă, le cere autorităților să renunțe în a-I mai vaccina pe copii.

„Ați pronunțat adineauri că nu mai sunt teorii ale conspirațiilor. Tot ceea ce era teoria conspirației până ieri acum este realitate.

Eu nici nu prea mai vorbesc de România. Este o țară care nu poate avea pretenții să conducă lumea, să fie luată prea în serios. Suntem și noi acolo, o părticică, dar la forurile superioare, la vârfuri dacă mâine se dă o comandă de undeva că să crească numărul de îmbolnăviri crește.

Dacă poimâine avem alegeri, trebuie să mergem la alegeri orice ar fi. Acum toți să meargă într-o direcție să ne vaccinăm, să ne salvăm.
Singurul meu apel ar fi să nu vaccinăm copiii. Nu începeți cu nenorocirea asta”, a spus actorul Florin Zamfirescu la Antena 3.

Ce spun medicii din străinătate despre vaccinarea copiilor

Vaccinarea copiilor a început prima dată în SUA, urmând ca Europa să primească undă verde în acest sens. Astfel, România a fost prima țară din Europa care a început imunizarea tinerilor, receptivitatea părinților fiind destul de mare.

Întrebată de efectele pe care vaccinarea le poate avea asupra copiilor, medicul Yvonne Maldonado, cea care conduce Comitetul pentru boli infecțioase al Academiei Americane de Pediatrie, a răspuns pentru CNN la cele mai arzătoare griji ale părinților cu privire la posibilele efecte ale vaccinului anti-Covid-19 la copii.

Potrivit medicului, vaccinurile sunt sigure și eficiente, motiv pentru care, medicii pediatri au aprobat imunizarea tinerilor.

„În calitate de pediatri, nu am fi de acord cu recomandările – chiar dacă acestea provin de la guvern – dacă nu am fi convinși că vaccinurile sunt sigure și eficiente, dată fiind vasta noastră experiență în vaccinarea copiilor pentru a-i menține sănătoși”, a explicat medicul pediatru.

Nu există dovezi cu privire la afectarea fertilității

În plus, Yvonne Maldonado a dezvăluit că pot exista câteva efecte secundare la copii, acestea putându-se manifesta prin prezența oboselii sau o durere de brat, dar acest lucru nu ar afecta viața, dezvoltarea sau fertilitatea lor.

„La fel ca orice alt vaccin, copiii se pot simți puțin obosiți după imunizare, dar nu cred că va fi o reacție adversă majoră. Mai mult, efectele secundare care apar în mod obișnuit – o durere în braț, poate ceva roșeață la locul injectării, frisoane – ar trebui să dispară în 48 de ore. Dacă o familie se teme că micuții ar putea rata o zi de școală, pot face programarea la vaccin în weekend.

Nu există dovezi în acest moment că acest vaccin va afecta dezvoltarea sau fertilitatea. Este o platformă de vaccin ARNm – intră în celulă și servește drept șablon pentru proteina spike în celula umană – care apoi poate stimula dezvoltarea anticorpilor. Cred că această temere este ridicolă”, a dezvăluit medicul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI