Alexandru Arșinel, foc și pară pe Nicușor Dan. Ce i-a putut face primarul Bucureștiului (exclusiv)

Alexandru Arșinel, foc și pară pe Nicușor Dan. Ce i-a putut face primarul Bucureștiului (exclusiv)

Timp de aproape 60 de ani, Alexandru Arșinel a slujit scena teatrului de comedie, atât din postura de actor și partener al regretatei Stela Popescu, dar și din cea de director al Teatrului „Constantin Tănase”. După preluarea mandatului de Primar General, după cum declară artistul, în pixul său stătea prelungirea directoratului celebrului actor. Alexandru Arșinel spune că nu înțelege de ce nu a făcut acest lucru, și a decis să se retragă, mai ales că are și probleme grave de sănătate.

O viață de om dedicată Teatrului „Constantin Tănase”

După ce termina Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, încă din 1962, Alexandru Arșinel nu a știut altceva, decât scena, spectatorii, și comedia. În toți cești ani, o viață de om aproape, celebrul artist a descrețit multe frunți, fie singur, fie în celebrele cuplete cu regretata regină a comediei românești, Stela Popescu, sau în filmele lui Geo Saizescu, și nu numai.

În 1964 reușea să intre în echipa de adevărate stele ale comediei românești de pe scena Teatrului de comedie „Constantin Tănase”, unde a jucat timp de 34 de ani. În urmă cu 24 de ani, în 1998, preia funcția de director al teatrului, și a fost în această funcție până în 2020.

Alexandru Arșinel, după 60 de ani de carieră

Timp de 22 de ani a condus destinele teatrului, ca manager, dar nu a renunțat la scenă. Astăzi, pensionar, și cu mari probleme de sănătate, Alexandru Arșinel se confensează, spunând că nu înțelege de ce Primarul General Nicușor Dan nu a mai vrut să-i prelungească mandatul de director, declarând:

„Nu știu exact care au fost motivele care au stat în spatele deciziei sale. Nu am primit niciodată vreun amănunt despre decizia domniei sale. Tot ce știu e că în pixul său stătea prelungirea directoratului meu. A refuzat să semneze hârtia și așa am devenit oficial pensionar.

Sunt supărat mai ales în măsura în care organic nu mai pot fi apropiat teatrului. Și nici el mie. Despărțirea noastră s-a produs după 60 de ani în care am slujit teatrul de revistă. Vă spun sincer.”, s-a confesat Alexandru Arșinel pentru Impact.

„Nu e deloc ușor să fiu și fără Stela, și fără teatru”

Cu foarte multe probleme de sănătate, cu o soție țintuită la pat, Alexandru Arșinel își găsea refugiul în teatru. Dar acest lucru avea să se destrame, în urmă cu 5 ani, când Stela Popescu, fulgerător și subit, deceda. De atunci, lucrurile s-au înrăutățit pentru celebrul actor, anul trecut fiind din nou internat în spital.

În primă fază fusese depistat pozitiv cu covid, iar ulterior, complicațiile cardiace l-au forțat să se interneze din nou. Ce face astăzi Alexandru Arșinel? Spune că-i este greu și „nu e deloc ușor fără Stela, și fără teatru..”

„(..) cu pandemia asta pe cap. După cum nu există nicio plăcere să vorbești despre problemele tale de sănătate, despre suferințele tale și despre efectele lor care te împiedică să faci ceea ce altădată făceai aproape pe negândite”.

Alexandru Arșinel: „Sunt cetățean de onoare și la Dolhasca”

Deși revenirea pe scenă nu mai este o certitudine, în schimb Alexandru Arșinel se poate bucura cu viitoarea distincție pe care o va primi din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Celebrului actor i se va acorda distincția „Crucea Moldave”, certificând încă odată faptul că Alexandru Arșinel este cetățean de onoare și la Dolhasca.

„Sunt cetățean de onoare și la Dolhasca, locul meu de baștină, și la Suceava și la București. Și mă mândresc cu toate, chiar dacă la București pare să nu mă fi ajutat prea mult în povestea cu directoratul meu.

Dar rămân cu credința că Dumnezeu m-a ajutat în momentele grele și cu speranța că poate mai am câte ceva de spus!”, conchide Alexandru Arșinel.

Dacă va mai reveni sau nu pe scena teatrului de comedie, rămâne să decidă chiar Alexandru Arșinel, dar dorul de scenă este și va rămâne permanent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI