27 aug. 2024 | 12:00

Afacerea care l-a îmbogățit pe un român pe timp de secetă. A făcut profit de 70.000 de euro. Ce a plantat în livadă

Sfaturi pentru grădinari
Afacerea care l-a îmbogățit pe un român pe timp de secetă. A făcut profit de 70.000 de euro. Ce a plantat în livadă
„Eu care produc de atâţia ani, sunt şocat de ce văd”

Pentru unii, mai inspirați și norocoși, anumite afaceri pot deveni extrem de profitabile, deși inițial investiția poate fi mare. Este și subiectul de astăzi, și anume afacerea care l-a îmbogățit pe un român pe timp de secetă. După multă muncă a făcut profit de 70.000 de euro. Află ce a plantat în livadă și ce satisfacții are astăzi.

Afaceri profitabile cu aluni

Atunci când vrei să te apuci de o afacere, indiferent care ar fi aceea, chiar și cea de cultivare a alunilor, trebuie să înțelegi bine cum funcționează afacerea și care sunt principalele sale surse de venit.

Conform unor specialiști, dacă ne referim la fermele de aluni, investiția poate pleca de la 40.000 de euro și poate ajunge și până la 130.000 de euro, aproximativ. Ținând cont de asta, și presupunând că producția începe în anul 3 cu 75 de kilograme de alune pe acru, aceasta ar putea crește până la 2.800 de kilograme la producția maximă.

Costurile variabile totale sunt de 1.160 de euro în primul an, la care se adaugă 50 de euro de costuri fixe în numerar, pentru un cost total în numerar de 1.200 de euro pe hectar.

„Eu care produc de atâţia ani şi mă ocup de tot ce se întâmplă în livada asta, sunt şocat de ce văd

Cu toate aceste calcule făcute, un fermier cu experiență poate ajunge la un flux de numerar durabil pozitiv începe în anul 5, iar venitul brut depășind costurile totale în numerar cu 25 de euro pe hectar.

În anul 9, livada generează un venit brut suficient pentru a plăti toate costurile de înființare din anii anteriori, cu cel puțin 170 de euro pe hectar în plus față de costurile anterioare. Deci, în concluzie, într-un timp relativ scurt ai putea amortiza investiția inițială.

Afacerea care l-a îmbogățit pe un român pe timp de secetă

Se pare că un român inventiv și cu experiență a decis să investească într-o fermă de aluni, de altfel afacerea care l-a îmbogățit pe timp de secetă. Conform acestuia, a ajuns acum să aibă un proit de cel puțin 70.000 de euro, mai ales acum când seceta a făcut ravagii în agricultura românească.

„Eu care produc de atâţia ani şi mă ocup de tot ce se întâmplă în livada asta, sunt şocat de ce văd

Ferma sa de aluni, situată în în localitatea Sâncrai, foarte aproape de Aiud, i-a adus satisfacția muncii asidue, iar canicula a însemnat, de fapt, mană cerească pentru fermierul nostru, Ciprian Bogdan, care spune că:

„Eu care produc de atâţia ani şi mă ocup de tot ce se întâmplă în livada asta, sunt şocat de ce văd. Atâtea alune nu am văzut în viaţa mea sub un pom!

Aluna iese curată, mai trebuie sortată în proporţie de 5%. Pentru un preţ bun. Aproximativ între 3 şi 5 kg pe plantă.”, spune fermierul.

Afacerea care l-a îmbogățit pe un român a adus profit 70.000 de euro doar în acest an

Deși nu sunt foarte mulți cei care au riscat în a avea astfel de ferme, în realitate profitul paote fi unul extrem de mare și care să acopere investiția relativ repede, așa cum am demonstrat anterior.

În cazul lui Ciprian Bogdan, profitul a crescut rapid, cel puțin în cest an plin de secetă și caniculă. Conform acestuia, a reușit un proft de 70.000 de euro, având în vedere că la export kilogramul ajunge și la 5 euro, iar în România se vinde cu 50 de lei.

„Eu care produc de atâţia ani şi mă ocup de tot ce se întâmplă în livada asta, sunt şocat de ce văd

Pe lângă consumul alimentar, din aceste ferme se pot trimite către producătorii de ulei, unde se poate vinde kilogramul și cu 160 de dolari, ceea ce aduce un profit consistent dacă ne gândim.

Concluzie

Ca și concluzie, vorbind de afacerea care l-a îmbogățit pe un român pe timp de secetă, uneori este bine să riști, altfel nu știi ce-ți rezervă viitorul. Iar cu muncă, cunoștințe întemeiate, și puțin noroc, poți ajunge să ai o afacere extrem de profitabilă.

Parteneri
Cum arată Antonia după ce și-a schimbat radical look-ul
Redactia.ro
Locul din Europa perfect pentru vacanța de toamnă. Puțini români l-au vizitat, deși ascunde o comoară și un lac de smarald
Click.ro
Antonia și-a arătat zona INTIMĂ: S-au văzut tatuajul și cercelul de ACOLO! Apariție INCENDIARĂ
Vocea.biz
DIVORȚ SECRET în lumea mondenă din România! Ar fi semnat actele de 2 săptămâni!
Unica.ro
Partenera Ancăi Țurcașiu la Asia Express: Uite ce frumos e, nu e ca-n Berceni
EVZ.ro
Care sunt semnele cheie din mesajul transmis de Kate Middleton. Videoclipul cu prințesa nu a fost făcut abosolut deloc la întâmplare
Spynews
Ion Țiriac anunță divorțul anului: Este cel mai fericit om de pe planeta asta
Capital.ro
Ea avea 18 ani, iar el, 33, când au început să formeze un cuplu, iar luna trecută și-au anunțat divorțul! Cum au fost surprinși din nou împreună?
Avantaje
RĂSTURNARE privind NEGOCIERILE de PACE! RUSIA a DECIS!
Mediaflux
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
EXCLUSIV | Ce a răspuns Loredana când a fost întrebată dacă a ținut legătura cu Cornel, după Insula Iubirii: “Mi-a trimis cerere și..."
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro