Afacerea cu care românii pot da lovitura mai nou. Este momentul acum să te apuci de ea

Afacerea cu care românii pot da lovitura mai nou. Este momentul acum să te apuci de ea
Câți bani poți câștiga din plantarea culturilor exotice

Pandemia de Covid-19 le-a adus o perspectivă nouă asupra vieții multor români. Din păcate, din cauza restricțiilor, o parte dintre angajați au rămas fără loc de muncă, iar acest lucru le-a creat îngrijorare și un stres legat de siguranța zilei de mâine. Există însă și vești bune pentru persoanele care doresc să-și deschidă propria afacere. Iată o idee care pare a fi de succes pe termen lung. Ce trebuie să știi înainte să te apuci.

Afacerea care îți aduce venituri suplimentare

Mulți români și-ar dori să-și depășească condiția de simplu angajat și să aibă propria afacere, care să-i aducă venituri consistente. Din păcate, mulți dintre aceștia nu au timp să se intereseze ce alternative au la dispoziție și care ar fi cea mai rentabilă.

Românii interesați de noi activități și afaceri prospere trebuie să știe că pentru această perioadă, o afacere care merită incercată este plantarea culturilor exotice, precum kaki, kiwi sau curmal chinezesc. Pentru a planta puieții în pământ, această perioadă este cea mai bună.

O altă informație care v-ar putea fi utilă este aceea că pomișorii se găsesc la Stațiunea Pomicolă Istrița din Buzău. Ceea ce favorizează reușita este clima din ce în ce mai caldă resimțită în România, astfel că producția va fi pe măsură. Astfel, dacă sunteți interesați de achiziționarea lor, aceștia se vând la ghivece, împreună cu sfaturi importante de plantare.

„Avem specii pomicole noi, plante la ghiveci. Vorbim de kiwi, vorbim de smochini, chiar și asimina triloba, sau banana nordului, cum îi mai spunem noi. Sunt specii destul de noi și interesante”, a afirmat Rareș Pândaru, șef Stațiunea de Cercetare Pomicolă Istrița, potrivit adevarul.ro.

Noutăți pentru românii întreprinzători

Dacă v-ati săturat de plantarea copacilor fructiferi clasici, ferma pomicolă experimentală din judeţul Buzău le propune fermierilor noi perspective pentru afaceri inedite și diversificarea roadelor din țara noastră. Concurența acerbă între fermierii care plantează același tip de plante face ca veniturile să scadă semnificativ, iar pierderile suferite să crească.

Astfel, noile specii aduse din Asia, Africa și America vin cu o nouă oportunitate atât pentru fermieri, cât și pentru cei care doresc să-și transforme pasiunea într-o afacere profitabilă. Iată cum ne sfătuiesc specialiștii să plantăm acești copaci exotici.

„Avem deja o ofertă, la prețuri ce variază de la 15 lei, până la 50 de lei, așa cum este o plantă care vine la ghiveci, o plantă mai nouă cum ar fi kiwi. Mai întâi se face o groapă destul de generoasă, între 30 și 50 de centimetri în diametru; ulterior planta cu balotul de pământ se așază central în groapă, apoi adăugăm pământ până reușim să umplem complet groapa. Tasăm și udăm bine”, explică Rareș Pândaru.

Cum arată primele roade

În pepiniera unității de cercetare din Buzău există deja dovada aclimatizării acestor arbuști fructiferi exotici, iar unele dintre fructe sunt deja coapte. De exemplu, cultura de kaki, care a fost înființată în 2020 s-a adaptat atât de bine, încât pare că este autentic românească. Potrivit specialiștilor, se adaptează foarte bine și, în general, este ferită de boli, iar acest lucru a fost observat și transmis de mai multă vreme.

„Este o specie care în zona de sud a României se pretează foarte bine. Rezistă la secetă, nu are boli și dăunători, fructele sunt de o calitate superioară, ca cele care vin din import. Soiul pe care îl avem nu are semințe și se consumă cu tot cu coajă”, spune Andrei Tabacu, cercetător la Staţiunea Pomicolă Istriţa.

Rezultatele sunt la fel de îmbucurătoare și pentru rodii, baby kiwi și curmalul chinezesc.

„Curmalul este, la fel, o specie foarte rustică. Nu are nevoie de tratamente fitosanitare, nu are boli și dăunători la noi în țară, se poate preta pe orice tip de sol, chiar și pe sărături. Rezistă foarte bine la îngheț”, spune Andrei Tabacu.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe