După cum bine știu majoritatea gospodinelor, blugii, precum și bluzele confecționate din acest material sunt piese de îmbrăcăminte indispensabile în garderobă, deoarece versatilitatea lor le permite să fie folosite în diferite look-uri. Cu toate acestea, când vine vorba de spălarea lor, se fac anumite greșeli care ajung să le deterioreze. Pentru a pune capăt acestor probleme, îți propunem un truc de casă care este 100% eficient și care are legătură cu folosirea oțetului alb atunci când pui genul acesta de îmbrăcămite în mașina de spălat.
Dacă întrebi un fan al blugilor care este caracteristica preferată a acestui tip de îmbrăcăminte, probabil că va vorbi despre modul în care se decolorează.
Blugii sunt diferiți de majoritatea articolelor de îmbrăcăminte în această privință. Cu cât arată mai uzați, cu atât ne plac mai mult.
Vezi și: Ți-au rămas blugii strâmți după ce i-ai spălat la mașină? Trucul genial care te ajută să îi repari
Nu doar pasionaților le plac blugii care au un aspect trăit, ci și majorității consumatorilor. De fapt, chiar și în ciuda revenirii blugului crud și nespălat, aspectul decolorat și atingerea moale a blugilor prespălați sunt încă de departe cei mai populari.
În timp ce pasionații preferă să își creeze propria ”spălare”, majoritatea oamenilor sunt perfect de acord să cumpere blugi care sunt deja spălați și purtați. Acesta este unul dintre motivele pentru care sectorul industriei care a cunoscut cele mai multe inovații în ultimele decenii este cel al spălării blugilor.
Este vorba despre etapa finală de producție în fabricarea blugilor, procedurile denumite pre-spălare, spălare sau, în limbajul industriei, finisare a hainelor, cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de ”pre-spălare”.
Vezi și: De ce să pui blugii în apă cu zahăr. Trucul salvator de care puţine românce au habar
Dar ce este pre-spălarea, cum se face, de unde provine și cum va arăta în viitor? Acest acest aspect îl dezvoltăm acum:
Punctul de plecare pentru orice blugi este denimul brut și nespălat. Așa sunt toți blugii atunci când ies din etapa de tăiere și cusut. În esență, puteți începe să purtați blugii fără nici o prelucrare ulterioară, ceea ce preferă și pasionații.
Procesul de pre-spălare acoperă o serie de proceduri industriale de finisare a îmbrăcămintei pe care le suferă majoritatea blugilor. Scopul este, de obicei, de a reproduce aspectul pe care blugii din denim brut îl capătă la purtarea și spălarea zilnică. De obicei, este vorba de îmbătrânirea intenționată a hainei.
Vezi și: Cât de des trebuie spălați blugii, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți români
Avantajul pre-spălării este că purtătorul primește blugi care arată și se simt ca și cum ar fi trăiți, chiar de pe raftul magazinului. Motivele pentru care se aleg blugii prespălați sunt, de obicei, faptul că sunt mai moi și, prin urmare, mai confortabili, dar, de multe ori, este și o chestiune de preferințe personale și de ceea ce este la modă.
Dezavantajul blugilor prespălați este că uneori nu rezistă la fel de mult ca blugii nespălați. Dar, deși aparent blugii nu au nevoie de spălare, realitatea ne demonstrează contrariul, iar pe internet există o sumedenie de trucuri care te pot ajuta că să faci asta rapid și eficient.
Unul din aceste trucuri îți explică ce se întâmplă dacă ai turnat oțet peste blugi în mașina de spălat.
Deși este normal ca, în timp, acestea să-și piardă culoarea din cauza utilizării, dintre cele mai importante sfaturi pe care ți le putem da pentru a le îngriji cât mai bine, cel mai important este să eviți să le speli atât de des și este mai bine dacă încerci doar să îndepărtezi orice pată cu o cârpă umedă.
Vezi și: Cum să speli blugii la mașina de spălat. Nu se vor mai decolora vreodată
De asemenea, atunci când este momentul să o faci, după 10 utilizări sau la fiecare 4-6 săptămâni, întoarce-i întotdeauna pe dos, pentru ca culaorea să nu se desprindă atât de ușor. Dar, mai există o variantă, trucul oțetului pentru spălarea blugilor.
Un alt aspect important este că, atunci când speli, cel mai bine este să folosești apă rece și un detergent pentru țesături închise la culoare și, dacă este posibil, să o faci manual.
Știind acest lucru, este momentul să-ți spunem despre acest truc de casă pe care să-l folosești pentru a-ți spăla blugii tăi în mașina de spălat și care te va ajuta să-i păstrezi ca noi. Este vorba despre folosirea oțetului alb ca dezinfectant și chiar ca fixator natural de culori.
Vezi și: Ai spălat greșit blugii toată viața. Modul corect în care se curăță fără să se strice
Tot ce ai de făcut este un amestec de apă rece cu o jumătate de cană de oțet și lasă blugii la înmuiat timp de 30 de minute. După ce a trecut acest timp, spală și clătește ca de obicei. Ultimul lucru pe care trebuie să-l faci este să le usuci la aer liber, la umbră și nu în uscător.
Dacă ești fan și ții la blugii tăi, atunci acest truc, cu siguranță, îți va fi de ajutor. Așa că, tot ce ai acum de făcut, este să te apuci de treabă cât mai repede, ca să-ți poți etala colecția de blugi.