Cât de des trebuie spălați blugii, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți români

Cât de des trebuie spălați blugii, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți români
Cât de des trebuie spălați blugii, de fapt.

Blugii sunt  acum o piesa vestimentara esențială în orice garderobă, mai ales după succesul stilului „mom”. Dar tu știi cum trebuie să-i speli corect, pentru a-și păstra forma și culoarea cât mai mult timp? Mulți comit greșeli când vine vorba de curățarea blugilor, iar asta dăunează grav formei și culorii lor.

Blugii, o piesă vestimentară nelipsită din garderobă

Blugii sunt considerați o piesă vestimentară clasică în orice garderobă și pentru orice sezon. Confortul, versatilitatea și utilitatea fac ca blugii să fie un must-have al vestimentației. De altfel, denimul are o istorie îndelungată în lumea modei, cucerind inimile tuturor, indiferent de rasă, sex sau statut social.

Însă o singură problemă intervine în ceea ce-i privește: aceea că își pot pierde forma și culoarea după fiecare spălare. Dar asta se întâmplă atunci când îi speli într-un mod greșit!

Cât de des este recomandat să speli blugii?

La această întrebare, trebuie răspuns și că se poate să păstrezi blugii într-o stare foarte bună, fără a-i pune în mașina de spălat. De altfel, trebuie să știi că spălarea frecventă a blugilor, poate cum ar fi chiar după prima utilizare, este o greșeală pe care mulți o fac.

O altă greșeală este și spălarea săpătămânală a blugilor, cauzând uzura culorii și a texturii. Mai trebuie să ții cont și de faptul că temperaturile ridicate deformează și deteriorează acest tip de material textil.

Din acest motiv, este indicat ca spălatul blugilor să nu fie un obicei prea frecvent, adică nu după primele trei utilizări, ci doar în cazul în care, fie s-au pătat foarte mult, fie prind un miros urât.

Cum cureți blugii fără a-i băga în mașina de spălat

Un sfat este și acela de a curăța blugii fără a-i pune la mașina de spălat. Cum faci asta? Cel mai bun lucru, potrivit CEO-ului Levi’s, este să cureți pata cu o cârpă umezită în apă și apoi să îi lași să se usuce la aer fără a-i expune la lumina directă a soarelui. Soluția aceasta se poate aplica doar în cazul în care este o pereche pe care nu o porți prea des.

Spre exemplu, dacă folosești perechea de două ori pe săptămână, doar aerisește-o înainte de a o pune înapoi în dulap. Un alt truc foarte bun este și să este să îi atârni în baie, atunci când faci duș. Astfel, vei preveni ca mirosul neplăcut să se impregneze în țesătură. Mirosurile șamponului și ale gelului de duș vor pătrunde, în schimb, în denim.

Dacă însă blugii tăi au pete de mâncare, de băutură sau au un miros urât, atunci este timpul să-i speli. Cum? Cel mai bine este dacă o faci manual. Astfel, ei se vor menține ca noi pentru cât mai mult timp!