A ținut prosoapele în apă cu oțet și bicarbonat, apoi le-a clătit normal. Ce a observat abia după ce s-au uscat

A ținut prosoapele în apă cu oțet și bicarbonat, apoi le-a clătit normal. Ce a observat abia după ce s-au uscat
A ținut prosoapele în apă cu oțet și bicarbonat, apoi le-a clătit normal.

Dacă ții prosoapele în apă cu oțet și bicarbonat, iar apoi le clătești normal, vei vedea diferența când acestea se vor usca. Ele, clar, nu vor mai fi ca înainte! Iată de ce!

A ținut prosoapele în apă cu oțet și bicarbonat, apoi le-a clătit normal

Expertul Laura de la Barra a făcut acest truc și l-a explicat și internauților de pe TikTok. Asta, probabil, după ce a observat că prosoapele sale nu mai sunt atât de moi și catifelate la atingere, ca la început, lucru cu care, cu siguranță, și tu te-ai confruntat.

Se pare că se comit ceva erori în timpul spălării de au ajuns ca în timp să fie rigide, și anume, fie acestea nu au fost suficient de bine clătite, fie a fost pus prea mult detergent în tambur, iar acesta a ajuns apoi în fibrele textile ale produsului.

”Dacă articolul nu a fost clătit suficient în timpul spălării și dacă a fost prea mult detergent în tambur, acesta se va acumula în interiorul fibrelor produsului. Din acest motiv, prosopul nu va absorbi bine lichidele și va deveni aspru la atingere”, a explicat femeia.

Ce e de făcut însă pentru a repara prosoapele odată devenite regide la atingere? Ei bine, din fericire, există două ingrediente care te scapă de multe probleme gospodărești, printre care și aceasta! Este vorba despre oțet și bicarbonat de sodiu.

Rezultatul: prosoape mai pufoase

Conform spuselor ei, pentru ca prosoapele să redevină moi, ele trebuie spălate în apă caldă și adăugate două căni de oțet în tambur, în loc de detergent. Cum funcționează asta?

 ”Oțetul face o treabă excelentă în a curăța fibrele prosoapelor de produsele care s-au acumulat în ele și elimină mirosul neplăcut”, a ținut să sublinieze expertul.

Și dacă totuși calitatea prosoapelor tale nu s-a îmbunătățit după acestă operațiune simplă, află că prosoapele tale trebuie spălate din nou, dar de data aceasta mai trebuie să adaugi și un pahar de bicarbonat de sodiu. Tot expertul a mai recomandat și scuturarea prosoapelor în timp ce acestea se usucă la aer, întrucât acest lucru va ajuta la deschiderea fibrelor textile înfundate. La uscare, prosoapele vor redeveni moi și pufoase, fără detergent în fibre!

Utilizatorii online s-au declarat mulțumiți de aceste sfaturi ale expertului și au afișat asta în comentariile lor:

”Îmi place acest sfat. Eu folosesc oțet și bicarbonat pentru a curăța mașina de spălat. Voi aplica cu siguranță sfaturile tale pe prosoapele mele”, „Cum a știut TikTok că am nevoie de acest sfat?”,  s-au exprimat câțiva dintre utilizatori pe rețeaua mai sus amintită!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI