Ingredientul din bucătărie care îți face prosoapele moi și albe, ca la hotel. Toți românii trebuie să îl folosească

Ingredientul din bucătărie care îți face prosoapele moi și albe, ca la hotel. Toți românii trebuie să îl folosească
Ingredientul din bucătărie care îți face prosoapele moi și albe, ca la hotel. Toți românii trebuie să îl folosească

Ce este mai frumos decât să ieși din duș să te înfășori într-un prosop mare și pufos. Cu toții avem în casă prosoape de diferite dimensiuni și este important ca prosoapele să își păstreze moliciunea spălare după spălare.

Ingredientul din bucătărie care îți face prosoapele moi și albe, ca la hotel

Dar înainte de a le spăla, prosoapele de baie trebuie achiziționate cu grijă. Să alegi un magazin specializat în comercializarea acestui tip de produse textile deoarece o rufă de calitate rezistă mai mult decât o rufă creată cu materiale sintetice. Dar de ce se uzează atât de des prosoapele de baie?

Spălarea și utilizarea zilnică și obiceiurile fiecăruia afectează lenjeria de baie, în special din cauza produselor utilizate pentru curățarea lor. Dacă ești într-o zonă în care apa este foarte dură, aceasta atacă și fibrele, făcându-le tot mai dure. În acest caz, nu uita să instalezi un dedurizator de apă. Dăunătoare mai sunt și temperaturile ridicate, în special în timpul spălării sau călcării. Prin urmare, se recomandă să lași prosoapele să se usuce în aer liber și să le aerisești zilnic. O altă regulă de aur este și că prosoapele se spală la temperaturi scăzute, astfel că spălarea la 40 de grade este perfectă.

Folosește și bicarbonat de sodiu

De asemenea, spălarea prosoapelor de baie se face separat și nu trebuie să folosești în exces detergentul de rufe. În plus, dacă prosopul nu este clătit corespunzător, prosopul poate să ”îmbătrânească”. Evită și balsamul, deoarece acesta va minimiza calitatea de absorbție a prosoapelor. Nu uita să folosești și bicarbonatul de sodiu. Acesta dezodorizează, revigorează culorile și previne acumularea de calcar. Adaugă, așadar, 1-2 linguri de bicarbonat de sodiu înainte de a porni mașina de spălat și vezi rezultatul!

Mai folosește și oțetul alb, renunțând la balsamurile supraevaluate, el fiind un dușman redutabil al calcarului. În plus, el elimină și mirosurile urâte cauzate de umiditate. Mai poți folosi, de asemenea și glicerina. Se amestecă într-un recipient cinci linguri de glicerină cu aproximativ 30 de picături de ulei esențial și apă minerală. Un astfel de balsam natural va fi mai eficient. Și lămâia este bună. Ea dizolvă calcarul și înlocuiește cu succes balsamul chimic. Acestea sunt remedii pe care le foloseau și bunicile noastre. Poți aplica cu succes și tu aceste rețete pentru ca prosoapele tale să fie curate și moi. Doar astfel, de fiecare data dușul sau baia va constitui un moment de placere si relaxare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI