Trucurile geniale cu coji de banane pentru agricultură. Nu ai idee cât de importante sunt

Trucurile geniale cu coji de banane pentru agricultură. Nu ai idee cât de importante sunt
Trucurile geniale cu coji de banane pentru agricultura. Nu ai idee cat de importante sunt

Bananele sunt, de departe, unele dintre cele mai îndrăgite fructe, atât de cei mari, cât și de cei mici. Pe lângă faptul că sunt delicioase și conțin mult potasiu, cojile de banane pot fi reutilizate în gospodărie și chiar și în grădină. Iată câteva motive pentru care nu trebuie să aruncați cojile, odată ce ați consumat fructul.

Cum folosim cojile de banană în grădină

Pe lângă faptul că bananele sunt folosite în dieta copiilor, aceste fructe exotice au un gust delicios și reprezintă gustarea perfectă, atunci când ai poftă de ceva bun și dulce.

Gospodinele au dezvăluit un truc genial prin intermediul căruia poți refolosi coaja de banane, după ce ai mâncat fructul. Specialiștii spun că aceste coji de banană pot avea scopuri multiple în grădină, pe post de îngrășământ natural.

Coaja bananelor va acționa precum un fertilizator natural pentru castraveți, roșii și florile din ghiveci. Tot ce trebuie să faci este să îngropi cojile de banane la câțiva centimetri în jurul rădăcinei. O altă metodă te îndeamnă să le lași la macerat, într-un vas cu apă, timp de câteva zile.

De asemenea, cojile de banană se poate utiliza și la plantarea răsadurilor, atunci când se pun la baza ghivecelor de flori. Feliază cojile de banană și lasă-le preț de două săptămâni în pământ, pe fundul vasului.

După ce se vor descompune, toți nutrienții din coaja de banană vor ajunge în sol, acest lucru fiind benefic pentru flori, pământul devenind mult mai receptiv la apă și aer.

Cum scapi de purici cu ajutorul bananelor

De ce au bananele pete pe coji? Explicația este simplă. Aceste fructe exotice produc etenă, un hormon natural al plantei care are rolul de a regla creșterea fructului. Bananele se coc prin transformarea amidonului pe care îl depozitează în zahăr.

Deși coaja lor este inestetică, aceste banane negre sunt mult mai dulci decât cele galbene, motiv pentru care unii români preferă să le cumpere în acest stadiu. Cu cât coaja este mai dulce, cu atât aceasta atrage mai multe insecte.

De aceea, un truc genial de a prinde puricii aduși de cățelul sau pisica ta în casă este să folosești cojile de la banane. Aceste mici vietăți vor fi atrași de aroma dulce a fructului și vor muri, după ce vor mușca din coajă.

Sistemul lor digestiv nu poate procesa enzimele din coaja de banană, motiv pentru care blănoșii tăi vor scăpa în doar câteva ore de purici. Lasă câteva coji pe lângă pătuțul animalului tău de companie, iar selecția naturală își va face treaba.