29 iun. 2021 | 18:31

A pus coji de banane înmuiate în toată grădina. Ce a descoperit când le-a verificat a doua zi

Diverse
A pus coji de banane înmuiate în toată grădina. Ce a descoperit când le-a verificat a doua zi
A pus coji de banane inmuiate in toata gradina. Ce a descoperit

Grădinarii s-au confruntat, de-a lungul timpului, cu una dintre cele mai presante probleme: insectele care le distrug recoltele. Fie că vorbim despre furnici sau albine, aceste insecte enervante fac tot posibilul pentru a roade și mânca toate fructele și legumle din grădină. Iată care este cea mai bună soluție pentru a scăpa de ele.

A pus coji de banane înmuiate în toată grădina

Toată lumea știe că, în mediul rural, țăranii iubesc câmpul, iar grădinarii iubesc să aibă grijă de plantele, fructele și legumele lor. De aceea, este foarte important să știi cum să ai grijă de recoltă fără să te preocupi de insectele enervante care te pot lăsa fără grădina ta mult iubită.

Grădinarii de la țară au dezvăluit un truc incredibil pe care toți românii trebuie să-l știe. Cum scapi de furnicile și albinele care roiesc în jurul plantelor și legumelor tale? Foarte simplu, de fapt. Scapă rapid și eficient de insectele enervante din grădină cu ajutorul bananelor.

Da, ai citit bine. Secretul este să folosești o soluție specială pentru cojile de banană. Cum funcțioează, mai exact? Pentru început, lucrul cel mai important este să alegi banane foarte coapte, care au deja coaja neagră sau pătată. Pentru că sunt foarte dulci, ele vor atrage insectele precum un magnet.

Cum omori insectele din grădină cu o coajă de banană

Apoi, trebuie să pregătești 500 ml de apă caldă și 10 g de acid boric. Acidul se dizolvă în apă, iar mai departe vei scufunda coaja de banană în soluția rezultată. Nu uita să o lași să se infuzeze timp de câteva ore.

După ce cojile de banană se îmbibă cu acidul boric, tot ce trebuie să faci este să le pui sub tufele din grădină și în locurile în care știi că umblă furnici. Pentru că sunt atât de dulci, insectele vor fi atrase de ele și nu vor putea rezista. Vor gusta din coaja de banană, dar nu vor muri pe loc. Acidul boric își va face efectul, iar insectele vor pieri.

Chimicalele obișnuite distrug absolut toate insectele, inclusiv pe cele folositoare. Iar coaja de banană le atrage doar pe cele dăunătoare. Pe lângă aceasta, ea se va descompune treptat, devenind un îngrășământ excelent pentru plante. Beneficii duble!

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro