A murit un cunoscut actor român. Haralamb s-a stins din viață în Germania

A murit un cunoscut actor român. Haralamb s-a stins din viață în Germania
A murit un cunoscut actor român. Haralamb s-a stins din viață în Germania

George Paul Avram, îndrăgitul actor care a interpretat rolul lui Haralamb în „Toate pânzele sus“, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani. Surse din cadrul Teatrului Național București au declarat că moartea a fost confirmată de soția acestuia, care locuiește în Canada.

A murit Haralamb din „Toate pânzele sus“

Teatrul Național „I. L. Caragiale“ a anunțat trecerea în neființă a lui George Paul Avram, cunoscut publicului larg pentru rolul marinarului Haralamb din serialul „Toate pânzele sus“, de Radu Tudoran, în regia lui Mircea Mureşan.

Haralamb din   Toate pânzele sus
A murit Haralamb din
Toate pânzele sus

Actorul în vârstă de 80 de ani s-a născut în București, pe 31 martie 1940, și a fost înmormântat, vineri, 14 august 2020, la ora 11:00, la Cimitirul Tudor Vladimirescu.

„Întregul colectiv al Teatrului Naţional îl regretă şi este alături de familia îndoliată“, au transmis reprezentanții TNB.

Marele actor român a fugit, în 1987, în Germania, din cauza represaliilor la care a fost supus de un important director din Ministerul Culturii. Acesta are la activ peste 50 de roluri în cele mai sonore piese montate la Teatrul Național din București.

Pe ecrane s-a remarcat cu rolul Haralamb din serialul „Toate pânzele sus“, de Radu Tudoran, în regia lui Mircea Mureşan, precum și în „Actorul şi sălbaticii“ şi „Mitică Popescu“ în regia lui Manole Marcus, „Secvenţe“, regia Alexandru Tatos și „Restul e tăcere“, regia Nae Caranfil.

Cine a fost George Paul Avram

În anul 1963, George Paul Avram a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC), la clasa maestrului Ion Şahighian cu rolul Oedip Rege de Sofocle, iar după un scurt debut la Teatrul de Stat din Sibiu (cu rolul Andrei din „Passacaglia“), acesta a intrat, în 1964, în echipa Teatrului Naţional din Bucureşti.

Pe scenele acestui teatru, marele actor a jucat roluri din dramaturgia românească şi universală în peste 30 de spectacole, vreme de două decenii.

În anul 1987 a plecat în Germania, urmând să revină în România în 2005, când și-a reluat activitatea la TNB.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI