A dizolvat bicarbonat în oțet și apoi a dat cu soluția pe pereți. Ce s-a întâmplat în câteva minute

A dizolvat bicarbonat în oțet și apoi a dat cu soluția pe pereți. Ce s-a întâmplat în câteva minute
Ce se întâmplă dacă stropeşti pereţii cu bicarbonat şi oţet de mere

Despre bicarbonatul de sodiu ştie toată lumea că are o multitudine de întrebuinţări în gospodărie sau cosmetică. Un lucru mai puţin cunoscut de gospodine este faptul că o combinaţie între bicarbonat şi oţet poate face minuni în câteva minute de la aplicarea soluţiei pe pereţi.

Ce se întâmplă dacă stropeşti pereţii cu bicarbonat şi oţet

Trucul unei gospodine face înconjurul lumii. Aceasta a dizolvat bicarbonat de sodiu în oţet şi apoi a dat cu soluţia obţinută pe pereţi. Ce s-a întâmplat în câteva minute întrece orice imaginaţie: mucegaiul de pe suprafaţa dată cu amestecul “minune” a dispărut. Foarte periculos pentru sănătatea întregii familii, mucegaiul trebuie îndepărtat cât mai repede de la apariţia sa. Igrasia slăbeşte sistemul imunitar, afectează sistemul nervos şi poate favoriza chiar şi apariţia cancerului.

Aşadar, dacă ai încercat mai multe soluţii scumpe din comerţ şi nimic nu a funcţionat, poţi opta oricând pentru varianta naturală şi foarte ieftină. Tot ce ai de făcut este să amesteci patru linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu cu jumătate de litru de oţet de mere şi jumătate de litru de apă. Soluţia obţinută se toarnă într-un recipient cu pulverizator, apoi se stropesc zonele afectate. Lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care aeriseşte foarte bine încăperea.

În cazul în care mirosul de oţet persistă, foloseşte câteva picături de ulei esenţial de lămâie sau lavandă amestecat cu apă pentru a pulveriza în camera care tocmai a fost curăţată. Asta-i tot. Mai simplu nici că se putea, nu-i aşa?!

Ce se întâmplă dacă stropeşti pereţii cu bicarbonat şi oţet de mere
Ce se întâmplă dacă stropeşti pereţii cu bicarbonat şi oţet de mere

Cum prevenim apariţia mucegaiului

Desigur, este foarte important să previi reapariţia mucegaiului, spun specialiştii. În primul rând, este recomandat să achiziţionăm un dezumidificator care menţine nivelul de umiditate la 50%. De asemenea, este vital să aerisim cât mai bine casa, de cel puţin două ori pe zi, şi să nu uscăm rufe pe calorifer. Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont este becul din baie care trebuie lăsat aprins după ce am făcut duş. Motivul?! Întunericul favorizează apariţia bacteriilor şi a igrasiei.

Mai mult, pentru eliminarea microsporilor de mucegai, este esenţial să aspirăm toată casa şi să ştergem praful cel puţin o dată pe săptămână. În cazul în care doreşti să renovezi locuinţa, atunci este important să ştii ca vopseaua antimucegai te scapă de problema igrasiei. Aceasta poate fi folosită în camerele în care ştii că apare, de obicei, mucegaiul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI