A pus bicarbonat de sodiu peste varza murată. Uluitor ce a descoperit apoi

A pus bicarbonat de sodiu peste varza murată. Uluitor ce a descoperit apoi
Bicarbonatul de sodiu ține departe floarea de butoaiele cu varză murată

Bicarbonatul de sodiu scoate gospodinele de multe ori din încurcătură. El poate fi folosit atât în scop medical, în ceea ce ține de igienă, curățenie, uz casnic, dar poate fi utilizat cu succes și în pregătirea unor preparate culinare. Cum suntem în plin sezon al conservelor, nu pot lipsi din această listă murăturile, în special varza murată. Un truc în pregătirea rețetei îl vei găsi mai jos. Promite că vă va lăsa deliciile fără floare în butoi și cu un gust delicios.

Trucul pentru a avea varză murată fără floare: pune bicarbonat de sodiu și apă caldă în butoaie înainte

Bicarbonatul de sodiu împiedică să se formeze floare în butoaiele cu varză murată. Folosit cu simț de răspundere, pulberea albă are un rol esențial pentru un rezultat bun. Trucul constă în spălarea butoaielor cu bicarbonat de sodiu și apă caldă, astfel încât verzele murate vor arăta perfect și vor fi gata de servit alături de diverse delicii culinare.

O altă măsură de prevenție care trebuie luată atunci când se pune varza la murat este să folosiți și busuioc. Un alt truc este ca butoaiele cu varză murată să fie păstrate într-un loc răcăros, pentru ca efortul să nu fie un eșec și munca în zadar.

Fabrica de varză murată de la Slobozia Moară. Foto: mditv.ro 

Varza murată de Dâmbovița, pe mesele tuturor românilor 

În anul 2003, Dorin a văzut cum se ambalează verzele murate în vid la o fabrică din Slovenia. A fost atât de încântat de idee încât a pus-o în practică, la întoarcerea în țară, într-o jumătate de an. A renunțat la viața din București și și-a construit propria companie care produce varză și castraveți murați la Slobozia Moară, comună din Dâmbovița, acolo de unde se trage soția sa.

Legumele pe care le pune la murat nu sunt producție proprie, ci sunt cumpărate de la agricultorii din zona Slobozia Moară-Brezoaiele. Înainte de a începe activitatea, a încheiat contracte cu supermarket-uri mari din toată România. Afacerea a fost prosperă încă de la debut. Interesant este că nu are de gând să țină afacerea la nesfârșit, ci spune că o va dezvolta cât de mult se va putea, apoi o va vinde în întregime. La decizie au contribuit și controalele pe care le-a avut de-a lungul timpului, fără temei, spune el, cât și dorința de a sta mai mult timp cu familia.