Ce se întâmplă dacă arunci zațul de cafea în toaletă. Cafeaua este un ingredient devenit indispensabil în viața de zi cu zi. Este băutura cu care îți începi ziua pentru a avea energie. După ce cafeaua a fost preparată și băută, în ceașcă mai rămâne zațul, pe care, de cele mai multe ori îl arunci. Dar ce ai spune dacă ai folosi zațul în unul dintre cele mai importante locuri din casă – baia.
Dacă torni niște zaț de cafea în toaletă, rezultatul te va încânta și vei repeta mereu acest truc. Pentru a face acest truc, trebuie să pui cinci-șase linguri de zaț de cafea într-un litru de apă caldă.
Apoi, trebuie să torni totul în toaletă și să lași să acționeze pentru câteva minute. După aceea, poți trage apa. Metoda aceasta te va ajuta să scapi de toate mirosurile neplăcute. Iar pentru a menține rezultatul obținut și pentru a-l face de durată, poți repeta această acțiune la fiecare zece zile.
De asemenea, trebuie să ai grijă să nu păstrezi zațul de cafea prea mult timp, întrucât acesta poate prinde mucegai. Zațul de cafea este însă util și la alte treburi casnice sau de înfrumusețare.
Spre exemplu, îți poți spăla părul cu zaț de cafea și vei scăpa de fixativ și de reziduurile de șampon uscat. Zațul face părul moale și neted, dar trebuie să ai grijă că dacă ai părul deschis la culoare, cafeaua îți poate albi părul. După ce te-ai spălat cu zaț de cafea, trebuie să clătești bine părul.
Tot cu zațul de cafea poți desfunda chiar și chiuveta. Până la urmă, zațul de cafea face minuni și la o chiuvetă înfundată. Se pune zațul de cafea în chiuvetă, apoi se toarnă peste el detergent de vase și apă clocotită. Chiar și așa, nu trebuie să utilizezi prea des acest truc, pentru a evita deteriorarea chiuvetei.
O altă întrebuințare a zațului de cafea este aceea de a-l adăuga în pământul de flori. El va deveni astfel un îngrășământ deosebit pentru flori. Iar dacă amesteci zațul de cafea cu coji de ouă bine măcinate, fiind și mai bine pentru ele. Iar dacă presari zațul de cafea prin gradină, melcii nu te vor mai deranja.
În plus, zațul de cafea adaugă vitamine și minerale solului și îmbunătățește calitatea legumelor, protejându-l le de insecte.