14 iun. 2021 | 13:08

A pus zațul de cafea la rădăcinile plantelor. Ce a observat după doar câteva zile l-a lăsat fără cuvinte

Utile
A pus zațul de cafea la rădăcinile plantelor. Ce a observat după doar câteva zile l-a lăsat fără cuvinte
Ce se intampla daca pui zat de cafea la radacinile plantelor

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea la rădăcinile plantelor? Trebuie să știi că zațul de cafea, prin conținutul bogat în nitrogen, este un bun agent de fertilizare, el fiind utilizat ca îngrășământ organic în grădină, dar și pentru pământul din ghivecele plantelor.

A pus zațul de cafea la rădăcinile plantelor

Astfel, după ce sapi pământul plantelor sau al florilor, pune zaț de cafea acolo unde vrei să semeni plantele, după care pui semințele. Dacă stai la apartament și vrei să ai un pământ roditor pentru plantele tale, pune zațul de cafea într-o sticlă cu apă și udă pământul de fiecare dată când este nevoie de amestec.

De precizat este că folosind zațul de cafea, vei da solului un plus de azot și potasiu, dar și puțin magneziu, elemente necesare pentru o creștere sănătoasă, mai ales pentru plante precum azaleele, hortensiile, rododendroni, camelii sau trandafiri.

Zațul de cafea are un pH acid și de aceea el se recomandă îndeosebi plantelor iubitoare de sol acid, precum hortensiile. În plus, consolidarea culorii florilor este puternic influențată de aciditatea solului.

Dar, trebuie să știi că pentru a-l folosi, zațul de cafea trebuie uscat bine înainte de a fi folosit ca îngrășământ, ca să împiedice mucegaiul să degradeze planta. Mai mult, se evită utilizarea zațului pe un teren umed, iar în ghivece nu trebuie pus prea mult, întrucât un strat gros de zaț de cafea poate duce la apariția mucegaiului.

Zațul de cafea, bun pentru sol

Zațul de cafea mai este și un bun stimulent pentru semințele încolțite, precum cele de morcovi. Înainte însă de a pune semințele în pământ, trebuie să le amesteci cu zaț de cafea. Așa te asiguri că viitoarele plante se vor fertiliza suplimentar și vei îndepărta și o parte dintre dăunătorii lor.

Zațul de cafea mai este și un material pentru compostare. Astfel, zațul poate fi adăugat la grămada de compost, chiar și alături de hârtia de filtru. El nu trebuie însă să fie uscat, ci poate fi aruncat imediat după folosire.

Zațul de cafea mai este și un mod de a îndepărta dăunătorii. Melcii pot fi foarte supărători, dar adăugând zațul de cafea ei vor fi îndepărtați prin mijloace bio, nu doar cu ajutorul chimicalelor sintetice.

Zațul de cafea îmbunătățește permeabilitatea solului și dacă solul din grădina ta este argilos, atunci când plouă apa pătrunde mai greu în sol, iar plantele nu sunt irigate cum trebuie. De aceea, dacă adaugi zațul de cafea uscat în sol se poate îmbunătăți permeabilitatea lui, creându-se și o aerație cât mai bună a solului.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Capital.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro