A pus zaț de cafea într-un borcan, apoi bandă adezivă. Ce s-a întâmplat în câteva minute

A pus zaț de cafea într-un borcan, apoi bandă adezivă. Ce s-a întâmplat în câteva minute
Experiment: ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea într-un borcan și îl legi cu bandă adezivă?

Un român a făcut un experiment cu ajutorul zațului de cafea. Acesta a pus totul într-un borcan, ulterior l-a legat cu bandă adezivă. Ce s-a întâmplat după câteva minute? Nu i-a venit să creadă ce a reușit să facă doar cu aceste două lucruri. Pentru ce să faci acest lucru? Te scapă de cheltuieli nedorite și vei putea altfel să reutilizezi zațul.

Truc util: pune zaț de cafea într-un borcan, apoi bandă adezivă

Este recomandat să reutilizezi anumite produse sau alimente. Poți să faci asta și cu zațul de cafea. Acesta te ajută la anumite procedee pentru îngrijirea pielii, dar și în câteva activități prin casă sau curte. Trebuie doar să fii creativ, așa cum a fost un român care a încercat să-l pună într-un borcan, ulterior să-l sigileze cu bandă adezivă.

Ce trebuie să faci? Umple o cutie sau un borcan cu zațul de la cafeaua pe care ai băut-o dimineață, ulterior căptușește bine de tot gâtul recipientului ales cu bandă adezivă, de preferat dublă. Mirosul acesta va atrage gândacii în capcană. Acest truc este extrem de folositor pentru toată lumea, atât pentru cei care locuiesc la bloc, dar și pentru cei care stau la casă.

Sezonul cald a trezit vietățile, iar gângăniile și gândăceii își fac apariția aproape la orice oră, mai cu seamă seara. Experimentul te ajută să reutilizezi zațul de la cafelele de peste zi, dar te și scapă ieftin și simplu de gândaci fără să mai cheltuiești alte sume pe diverse produse de exterminare din supermarket-uri sau alte magazine de specialitate. 

Alte trucuri

Cel mai cunoscut truc pentru care ai nevoie de cafea este cel pentru îngrijirea pielii. Pune într-un recipient cafea nefolosită sau zațul de la una pe care abia ai consumat-o și amestecă-o cu ulei de măsline sau cu alte uleiuri pe care le folosești de obicei precum cel de cocos. Ai grijă să fie lichid! Freacă pielea cu cele două ingrediente și vei observa cum vei exfolia foarte bine zonele dorite.

1. Alungă insectele din grădina ta

Zaţul de cafea este un mare agent de respingere a insectelor din grădină. Formaţi un inel de zaţ în jurul plantelor, care va îndepărta furnicile și melcii.

2. Fortifică plantele

Dați puieților un impuls de azot prin amestecarea zaţului în sol sau într-un vas cu apă.

3. Dezodorizează frigiderul

Așezați un castron de zaţ uscat în frigider sau congelator pentru a neutraliza mirosurile lăsate de resturile de alimente stătute sau de mâncarea stricată.