A aruncat iaurtul în pământul florilor și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat a doua zi

A aruncat iaurtul în pământul florilor și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat a doua zi
A aruncat iaurtul în pământul florilor și a descoperit un truc genial.

Puțini știu ce se întâmplă dacă arunci iaurt în pământul florilor. Acesta este un truc genial, cunoscut doar de cei mai iscusiți grădinari! Iaurtul mai poate fi folosit și în alte moduri, nu doar în alimentație. Spre exemplu, el poate fi un mare folos și în cazul plantelor. Cum și acestea necesită o atenție specială pentru a fi sănătoase. Iată de ce să arunci iaurtul în pământul florilor.

A aruncat iaurtul în pământul florilor și a descoperit un truc genial

Iaurtul poate fi o modalitate excelentă pentru a menține plantele sănătoase și viguroase. Astfel, nu este nevoie să apelezi la îngrășăminte chimice sau la alte produse care se găsesc în magazinele de grădinărit. Poți folosi ceva ce ai, cu siguranță, la îndemână, chiar în frigider!

Iaurtul este un aliment ce poate fi utilizat în numeroase moduri și unul dintre produsele pe care grădinarii le folosesc adesea pentru a-și îngriji plantele. Deoarece este un produs lactat, ce rezultă din fermentația bacteriană a laptelui, iaurtul va menține plantele strălucitoare și sănătoase. Este bine să adaugi iaurt în pământul pentru flori, din mai multe motive.

În primul rând, iaurtul este bun împotriva bolilor fungice. Trebuie să pui o lingură de iaurt simplu și o cană de apă într-o sticlă cu pulverizator și să pulverizezi soluția rezultată pe frunzele plantelor tale. Asta le va proteja împotriva bolilor fungice.

Iaurtul, de mare ajutor la grădinărit

Apoi, iaurtul poate să îmbunătățească și fertilitatea solului, astfel că dacă îl întinzi în interiorul compostului și îl acoperi cu rumeguș și cu frunze, acesta va îmbunătăți fertilitatea solului și va duce și la creșterea numărului de microorganisme.

Iaurtul adăugat în pământul florilor funcționează și ca un îngrășământ organic natural. Astfel, iaurtul va oferi solului azot și fosfor, fără a lăsa urme dăunătoare. Trebuie doar să îl amesteci cu apă, în raport de 50/50 și să îl torni în jurul rădăcinilor o dată sau de două ori pe lună.

În plus, adăugat în pământul pentru flori, iaurtul creează și un mediu bun pentru a crește mușchi. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o cană de iaurt cu două linguri de mușchi într-un blender până ce se obține o pastă groasă. Apoi, trebuie să torni compoziția unde vrei să crească, având grijă și să uzi suprafața în mod regulat.

Nu în ultimul rând, dacă adaugi iaurt în pământul florilor, el va fi eficient și pentru plantele tale citrice. Trebuie doar să aplici o cană sau două de iaurt simplu în jurul bazei oricărei plante de citrice, în timpul sezonului de creștere. Trebuie să faci acest procedeu o dată la patru până la șase săptămâni, iar acest lucru va ajuta planta să crească puternică și sănătoasă.