Rețetă prăjitură cu iaurt. Secretul preparatului care e gata în mai puțin de o oră

Rețetă prăjitură cu iaurt. Secretul preparatului care e gata în mai puțin de o oră
Reteta prajitura cu iaurt. Secretul preparatului care e gata in mai putin de o ora

Ce poate fi mai gustos decât un desert răcoritor într-o zi toridă de vară? Pentru cei care s-au săturat de prea multă ciocolată sau caramel, gospodinele ne-au pregătit un secret de zile mari. Cum să prepari cea mai bună rețetă de prăjitură cu iaurt în mai puțin de 60 de minute. Secretul preparatului care e gata în mai puțin de o oră te va face să mergi deîndată în bucătărie.

Rețetă prăjitură cu iaurt

În sezonul estival românii se îndreaptă tot mai mult către deserturi lejere, răcoritorare cu o cremă ușoară sau din fructe. Pe lângă nelipsitele tarte, savarine și înghețată, gospodinele și gospodarii recomandă un desert inedit: prăjitură cu iaurt, un dulce bun și răcoritor, perfect pentru zilele.

Pentru momentele în care aveți un invitat special la masă, această rețetă este ideală pentru a face o primă impresie excelentă. Cei mici o vor adora, iar partenerul de viață îți va cere, cu siguranță, încă o porție.

Ingrediente:

  • 60 de g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 400 g iaurt
  • 4 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Acum că am pregătit toate ingredientele este timpul să ne apucăm de rețeta propriu-zisă. Pentru început se separă albușurile de gălbenușuri. Se ia un bol și se amestecă gălbenușurile cu zahărul. Se bat ouăle foarte bine până când zahărul de dizolvă complet și formează o cremă spumoasă. Apoi, se va adăuga făina, iaurtul, zeama de lămâie, și coaja rasă de lămâie. Se amestecă bine toate ingredientele până când se încorporează complet.

Separat, într-un alt bol, bate albușurile împreună cu un praf de sare. Albușurile trebuie bătute până când devin o spumă lucioasă și care nu se dezlipește de pe bol atunci când îl întorci invers. După ce ai terminat, este timpul să încorporezi spuma de albușuri în compoziția de ouă cu iaurt, amestecând cu grijă de jos în sus.

Se tapetează o tavă cu puțin ulei și foaie de copt. În continuare vei așeza uniform întreaga compoziție. Prăjitura se lasă la cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius, pentru circa 50-60 de minute. Desertul se socate din cuptor când începe să se rumenească frumos deasupra. Pentru a o putea tăia frumos, prăjitura cu iaurt trebuie să stea câteva ore la răcit. Prăjitura cu iaurt se poate servi simplă sau asezonată cu sirop de fructe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI