Ingredientele secrete pentru înmulțirea trandafirilor. Vor înflori tot anul

Ingredientele secrete pentru înmulțirea trandafirilor. Vor înflori tot anul
Ingredientele secrete pentru înmulțirea trandafirilor. Cum poți să înmulțești simplu și ușor florile primite în dar.

Îngrijirea trandafirilor poate fi o sarcină mai ușoară decât am fi crezut. Oricine, chiar dacă nu este pasionat de grădinărit, poate crește în ghivece sau în propria grădină trandafiri. Chiar și pe cei din buchetul de flori primit de la o persoană dragă. Este important ca plantele să fie menținute într-o zonă luminoasă, să aibă drenaj bun și să fie hidratate regulat. Află în rândurile de mai jos care sunt ingredientele secrete pentru înmulțirea trandafirilor.

Ingredientele secrete pentru înmulțirea trandafirilor

Trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase și versatile plante de grădină sau de apartament. Aceștia vin într-o varietate de forme și culori, aproape toți putând fi cultivați foarte ușor. Inclusiv florile primite într-un buchet pot fi înmulțite. Dacă ai primit în dar trandafiri care îți plac foarte mult, nu trebuie să îi arunci.

În funcție de starea în care se află florile, acestea pot fi cultivate în apartament sau în grădină. Desigur, pentru a face acest lucru ai nevoie de câteva ingrediente speciale. Este vorba despre miere, suc de aloe vera, cenușă de lemn, apă și substrat pentru plante.

Dacă trandafirii din buchet sunt ofiliți, perioada de înmulțire a florilor va fi mai îndelungată. În caz contrar, în maximum 45 de zile, plantele ar trebui să fie în forma potrivită pentru a fi plantate în ghiveci normal de flori. Urmează pașii de mai jos pentru a înmulți ușor trandafirii din buchetul primit cadou.

Cum poți înmulți florile din buchet rapid și ușor

Ingrediente:

 • 1 linguriță de miere;
 • 2 lingurițe de suc de aloe;
 • 2 lingurițe de cenușă de lemn;
 • 120 ml de apă;
 • substrat pentru plante.

Citește și: Cu ce trebuie să stropești trandafirii în fiecare toamnă. Vor ieși mai frumoși anul viitor

Cum trebuie să procedezi:

 1. Se pregătesc butașii. Se taie floarea sub unghi drept, iar partea de jos sub unghi ascuțit.
 2. Se pregătește un vas în care se pune cantitatea de apă menționată în lista de ingrediente.
 3. Se dizolvă în apă sucul de aloe cu cenușa de lemn și mierea și se amestecă până la omogenizare.
 4. Se pun butașii în soluție și se lasă să stea timp de jumătate de zi – cu cât planta este mai ofilită, cu atât butașii trebuie să stea mai mult în soluție.
 5. După ce expiră timpul în care butașii trebuie să stea în soluție, se iau și se pun în substratul pentru plante.
 6. Se acoperă butașii cu un material, pentru a nu se usca.
 7. Se depozitează recipientele într-un loc călduț. Periodic se ia acoperământul de pe butași, pentru a primi doza necesară de oxigen. Bineînțeles, solul trebuie udat după necesitate.

Într-o perioadă de aproximativ 45 de zile, butașii de tradafiri ar trebui să încolțească. Timpul poate varia în funcție de starea în care se află butașii. Când ies mai multe rădăcini, trandafirii pot să fie mutați în grădină sau pot să fie lăsați să crească în ghiveci.