De ce să pui smântână sau iaurt în aluatul gogoşilor. Secretul pe care orice gospodină isteaţă trebuie să îl ştie

De ce să pui smântână sau iaurt în aluatul gogoşilor. Secretul pe care orice gospodină isteaţă trebuie să îl ştie
Rețetă de gogoși: pune smântână sau iaurt în compoziție.

Gospodinele știu cel mai bine cât de greu este să găsești o rețetă bună pentru un preparat simplu. Tocmai cele mai ușoare rețete îți pot da mari bătăi de cap. Nu trebuie să îți mai faci griji pentru desertul de weekend. Acesta o să iasă deosebit dacă o să adaugi în compoziție smântână sau iaurt. Cu siguranță o să simți diferența imediat. Trucul este folosit de cele mai multe doamne care au deja un istoric în deserturile clasice. Care este motivul pentru care este bine să pui un astfel de ingredient?

Rețetă de gogoși: pune în compoziție smântână sau iaurt

Gogoșile sunt iubite de toată lumea. Acestea nu par speciale, dar amintesc tuturor de copilărie și sunt extrem de delicioase în momentele în care poftești la ceva dulce. Ele nu se fac greu, dar toate gospodinele știu că este nevoie să ai ingrediente de calitate. Unii bucătari profesioniști știu cât de important este să adauge smântână sau iaurt în aluat. Specialiștii susțin că astfel vor fi mai consistente și vor avea o textură mai fermă.

În cazul în care te hotărăști să utilizezi unul din produsele lactate menționate mai sus, renunță la drojdie. Nu trebuie să te gândești că ele nu vor mai fi la fel de pufoase pentru că o să iasă cu siguranță consistente. Cel mai important este să le lași să dospească într-un loc călduros pentru cel puțin 30 -35 de minute.

Ce trebuie să faci?

De asemenea, după ce le faci forma este indicat să le mai lași 10 minute să crească pe blatul tău de bucătărie. Nu uita să presari făină pe toată suprafața pentru ca aluatul să se dezlipească ușor. Majoritatea oamenilor le prăjesc într-o baie de ulei la foc încins, dar există posibilitatea și să le gătești la cuptor.

Dacă le prăjești, nu uita să le scoți pe șervețele absorbante care să ia excesul de ulei. Nu le lăsa să se răcească pentru că astfel zahărul nu o să se mai lipească la fel de bine pe ele. Dacă le faci la cuptor, poți să presari zahăr pudră la scurt timp după ce le scoți de la cald chiar în tava în care s-au făcut.

În cazul în care te gândești să le faci o surpriză celor dragi, cumpără puțină ciocolată în două feluri. Topește ciocolata albă și neagră și decorează cu grijă gogoșile rotunde și pufoase. Cu siguranță cei mici din familie o să rămână surprinși de acestea. Poftă bună!