25 oct. 2024 | 14:14

Dan Negru a făcut anunțul trist. A murit Dodo Munteanu, omul care i-a fost “tată” în cariera profesională

Emisiuni TV
Dan Negru a făcut anunțul trist. A murit Dodo Munteanu, omul care i-a fost “tată” în cariera profesională
„În viața mea profesională Dodo a fost tata”

Televiziunea Română, cu ani în urmă a avut parte de o serie de profesioniști de marcă. Printre ei și doi dintre cei mai importanți regizori, Titus și Dodo Munteanu. Frații Munteanu aveau să facă istorie pe platourile TVR, iar astăzi este în doliu, iar Dan Negru a făcut anunțul trist. A murit Dodo Munteanu, omul care i-a fost “tată” în cariera profesională.

Doliu în Televiziunea Română! A murit un mare regizor

Pentru cei care au prins anii televiziunii, de dinainte de Decembrie 1989, dar și imediat după 1990, Televiziunea Română avea în spatele camerelor de luat vederi doi din cei mai importanți regizori de televiziune, frații Titus și Dodo Munteanu.

Dan Negru a făcut anunțul trist. A murit Dodo Munteanu, omul care i-a fost “tată” în cariera profesională

(foto Dan Negru / Facebook)

Din păcate, de astăzi i-am pierdut definitiv pe amândoi, având în vedere că și Dodo Munteanu s-a stins din viață, la vârsta de 72 de ani. Prin mâna sa, și a fratelui său, au trecut generații de viitoare vedete, iar una dintre ele este și Dan Negru.

La începutul carierei sale pe micile ecrane, Dan Negru avea să-l aibă ca mentor pe Dodo Munteanu, acesta fiind și cel care l-a îndrumat, și i-a călăuzit pașii spre o carieră de succes.

Dan Negru a făcut anunțul trist despre moartea regretatului Dodo Munteanu

Primi ani ai TVR-ului, după 1990, au însemnat producții noi, unele chiar experimentale, iar în spatele acestor idei stăteau cei doi frați Munteanu.

Dan Negru a făcut anunțul trist. A murit Dodo Munteanu, omul care i-a fost “tată” în cariera profesională

Dan Negru și Titus Munteanu

Doar dacă ne aducem aminte de emisiunile cu un succes formidabil la public, precum „Școala Vedetelor”, și ne putem da seama de măiestria și genialitatea celor doi.

Printre învățăceii anilor 90 era și Dan Negru, la primul său contact cu ceea ce însemna televiziunea, iar mentor în acest drum i-a fost chiar regretatul Dodo Munteanu. De altfel, astăzi, Dan Negru a făcut anunțul trist despre moartea regretatului Dodo Munteanu:

„S-a stins Dodo…În viața mea profesională Dodo a fost “tata”. El m-a învățat să-mi aleg meseria asta și datorită lui n-am lucrat obligat nici măcar o zi în viața mea.

În 1990 a fost primul meu șef la RadioTeleviziunea Română și a avea un șef bun la începutul carierei e la fel de vital ca și a avea un tată bun în copilărie…”, scrie Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

„Cu Dodo Munteanu am descoperit apoi televiziunea”

Astăzi unul din cei mai populari prezentatori TV, Dan Negru își aduce aminte, în textul omagial publicat pe Facebook, despre primii ani în TVR și de ceea ce avea să învețe de la Dodo și Titus Munteanu, recunoscând, de altfel, că „Cu Dodo Munteanu am descoperit apoi televiziunea”:

„Cu Dodo Munteanu am descoperit apoi televiziunea. Fratele lui, Titus Munteanu e una din marile legende ale televiziunii din România. Azi Dodo s-a reîntâlnit cu Titus…Amândoi mi-au lăsat o povară : POVARA RECUNOȘTINȚEI!”, este mesajul dureros transmis de Dan Negru.

Dan Negru a făcut anunțul trist. A murit Dodo Munteanu, omul care i-a fost “tată” în cariera profesională

Din păcate, un alt mare profesionist al TVR s-a stins din viață, la vârsta de 72 de ani. Dumnezeu Să-l aibă în Paza Sa!

Parteneri
Cine este românul care și-a zidit iubita într-un perete dintr-un bar din Germania. Detalii cutremurătoare despre acest caz
Redactia.ro
O nouă monedă va fi introdusă de BNR! Cât va costa și ce personaj important din istoria României se află pe bani
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Mucegai în borcanele cu gem și zacuscă. Evitați aceste trei greșeli
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Intră banii direct în contul românilor! Cine va primi minim 500 de lei de la stat
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
PENSII mai MARI pentru MII de români. Premierul Marcel Ciolacu a PROMIS oamenilor
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro