03 oct. 2024 | 20:31

Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român. Ce informații pot afla

Știri generale
Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român. Ce informații pot afla
„Chatbotul RAReș a fost proiectat să devină din ce în ce mai bun”

În urmă cu trei zile, Registrul Auto Român (RAR) anunța lansarea unui asistent virtual, de tip chatbot. Tot atunci apăreau și explicațiile , conform cărora românii aflau cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual, precum și ce informații pot afla.

RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român

În era digitală, majoritatea instituțiilor trec, ușor, ușor, în zona aplicațiilor de tip chatbot, pentru a simplifica timpii de reacție, într-o anume măsură.

Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român. Ce informații pot afla

În acest context, vorbim despre RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român, lansat în urmă cu doar trei zile.

„De acum, mai simplu de interacționat cu noi, mai ușor de accesat informații tehnice, cu chatbotul RAReș, disponibil pe site-ul Registrului Auto Român.”, scriu cei de la R.A.R. pe pagina de Facebook.

 

Conform oficialilor, asistentul este programat să răspundă la întrebările utilizatorilor, dar fiind capabil și să învețe din aceste dialoguri, în timp.

Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român

În anunțul publicat pe Facebook, reprezentanții RAR explică ce reprezintă acestă nouă facilitate, precum și cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român:

„Cu ajutorul lui RAReș simplificăm accesul la informațiile despre serviciile și procedurile Registrului Auto Român, fie că accesați site-ul de pe un computer de birou sau de pe un smartphone.”, spun cei de la RAR.

Noul asistent virtual, disponibil non-stop

Având în vedere că se elimină partea umană din această ecuație, era de  așteptat ca RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român, să lucreze 24 de ore din 24, non-stop.

 

În același timp, mai spun oficialii, sistemul este menit să se dezvolte pe viitor, devenind un instrument capabil să dea soluții bune în timp real:

„Chatbotul RAReș a fost proiectat să devină din ce în ce mai bun, dar și prietenos, pentru că are capacitatea de a procesa volume mari de informații și de a înțelege limbajul natural uman.

Pe măsură ce va interacționa cu utilizatorii, RARes va învăța continuu din aceste schimburi de informații și va fi mai performant și mai precis în furnizarea de răspunsuri și soluții personalizate.”

Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român. Ce informații pot afla

Așa că, de-acum, când veți avea nevoie de informații sau soluții la anumite probleme ce țin de această instituție, veți avea de dialogat cu chatbotul RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român.

Sistemele de tip chatbot introduse de instituțiile publice

În ultimii ani, tot mai multe instituții publice au adoptat sisteme de tip chatbot pentru a îmbunătăți interacțiunea cu cetățenii și pentru a oferi servicii mai rapide și eficiente.

Aceste sisteme automate de conversație, bazate pe inteligență artificială, sunt capabile să răspundă la întrebările frecvente, să ofere informații în timp real și să ghideze utilizatorii prin procese administrative complexe.

Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român. Ce informații pot afla

Chatbot-urile sunt folosite în diverse domenii publice, precum administrația locală, sănătate, educație sau servicii fiscale. Ele permit cetățenilor să obțină răspunsuri la întrebări legate de acte, taxe, beneficii sociale sau programări online, fără a fi nevoie de intervenția directă a unui operator uman. Aceasta nu doar că economisește timp, dar și reduce presiunea asupra personalului, care se poate concentra pe probleme mai complexe.

Un avantaj important al acestor sisteme este disponibilitatea lor 24/7, oferind cetățenilor acces la informații chiar și în afara orelor de program. Totuși, chatbot-urile nu sunt perfecte; ele pot întâmpina dificultăți în răspunsul la întrebări mai complexe sau specifice.

Cu toate acestea, introducerea lor reprezintă un pas important în modernizarea și digitalizarea sectorului public, contribuind la o interacțiune mai eficientă și transparentă între stat și cetățeni.

Parteneri
Ce se întâmplă când auzi cucuveaua cântând
Redactia.ro
Adevărata față a vedetelor. Cum se comportă în realitate, când se închid camerele de filmat: „Bețiv mare (...) poate cel mai dubios dintre toți”
Click.ro
„E toată mașina ruptă pe dedesubt. Uitați-vă ce crater e acolo”. Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
Cum se curăță cel mai bine ferestrele. Nu mai rămâne nicio urmă
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Comisia Europeană a dat ORDIN! România este obligată. Are termen două luni
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro