20 sept. 2024 | 14:51

Sophia Loren, exemplu de eleganță și frumusețe la 90 de ani. Imagini rare cu celebra actriță, e superbă și acum FOTO

Monden
Sophia Loren, exemplu de eleganță și frumusețe la 90 de ani. Imagini rare cu celebra actriță, e superbă și acum FOTO
„Să pot împărtăși aceste momente din viața mea cu toată lumea mă emoționează profund”

Pentru pasionații de film, anii 50-70 au însemnat cei mai buni ani ai cinematografiei europene de artă. Printre cei mai importanți exponenți ai perioadei de glorie europeană, Sophia Loren s-a evidențiat nu numai prin talent, dar și prin excepționala sa frumusețe. Astăzi, la cei 90 de ani pe care îi are, Sophia Loren este, în continuare, exemplu de eleganță și frumusețe, iar imaginile rare cu celebra actriță, nu fac altceva decât să ateste cât de superbă este și acum.

Cinematograful de artă european, și importanta sa

Pasionatul de film, și mai ales al cinematografiei de artă, va recunoaște că în perioada anilor 1950-1970 Europa a dat, poate, cele mai mari capodopere pe celuloid. Asta s-a datorat, pe de-o parte, genialității regizorilor, a scenariștilor.

Dar, pe de altă parte, și este fără posibilitatea de a fi contestată, și datorită unei pleiade de actori carismatici, frumoși, talentați și geniali.

Sophia Loren, exemplu de eleganță și frumusețe la 90 de ani. Imagini rare cu celebra actriță, e superbă și acum FOTO

Unul din finii observatori ai acestui fenomen, mergând mult mai târziu de ani 70, chiar până la finele lui 1980, a fost și András Bálint Kovács, profesor de studii cinematografice la Universitatea Eotvos din Budapesta. În lucrarea sa „Ecranizarea modernismului: Cinema de artă european, 1950-1980”, profesorul va scoate de la naftalină marile creații cinematografice ale epocii, precum și regizorii, scenariștii și actorii, printre ei inegalabila Sophia Loren.

Sophia Loren: De la concurs de frumusețe, la diva unor generații

Povestea acestei frumuseți italiene, pe numele real Sofia Lazzaro, începe la vârsta de 14 ani, când micuța Sophia avea să participe la un concurs de frumusețe și a fost selectată ca una dintre finaliste.

Această experiență a determinat-o să se înscrie, ulterior, la cursuri de actorie în Roma, iar în 1951 a primit un rol secundar în celebra capodoperă istorică „Quo Vadis”.

Sophia Loren, exemplu de eleganță și frumusețe la 90 de ani. Imagini rare cu celebra actriță, e superbă și acum FOTO

Sofia Lazzaro s-a născut la Roma, iar neavând niciun mijloc de întreținere, mama ei le-a dus pe ea și pe sora ei la Pozzuoli, în apropiere de Napoli, pentru a sta cu bunicii ei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Anterior apariției sale în această peliculă, Sophia a atras atenția producătorului de film Carlo Ponti, cu care se va căsători în cele din urmă. La recomandarea viitorului soț, frumoasa Sophia avea să-și schimbe numele din Lazzaro în Loren, iar întâlnirea ei cu regizorul Vittorio De Sica, o figură marcantă a mișcării neorealismului, a dus la capodopera „Două femei” (1960).

Capodopera cinematografică semnată de De Sica avea să-i aducă tinerei actrițe primul Oscar pentru cea mai bună actriță. „Să fi primit primul Oscar ca actriță italiană, a fost cea mai importantă amintire din viața mea.”, spunea la un moment dat Sophia Loren.

Premiul oferit de Academia Americană de film avea să-i schimbe cariera, iar Hollywood-ul a îmbrățișat-o pe tânăra actriță și, în curând, a fost considerată un star internațional.

Tărâmul american avea să-i aducă, ulterior, statutul de divă,  jucând alături de personalități precum Gregory Peck, Clark Gable, Cary Grant, Marlon Brando, Marcello Mastroianni, iar lista principalelor staruri masculine cu care a lucrat în peste 100 de filme este o istorie a starurilor cinematografice ale secolului XX, una impresionantă.

Sophia Loren, exemplu de eleganță și frumusețe la 90 de ani

Sophia Loren este cu ușurință una dintre cele mai fermecătoare și recunoscute actrițe de la Hollywoodul vechi. Cariera sa s-a întins pe șase decenii, iar în cartea sa de memorii din 2014, „Yesterday, Today, Tomorrow: Viața mea”, Loren scria „Când mă gândesc la viața mea, uneori sunt surprinsă că totul este adevărat”.

De la zilele petrecute în Italia devastată de război până la aparițiile pe covorul roșu, excepționala actriță italiană a reușit să farmece generații întregi, devenind un adevărat simbol al cinematografiei europene și mondiale.

Astăzi, Sophia Loren este în continuare exemplu de eleganță și frumusețe, chiar la cei 90 de ani împliniți, actrița recunoscând că „Niciodată mai mult decât în prag de 90 de ani nu mi-am dat seama că vârsta este o stare de spirit”.

Sophia Loren, exemplu de eleganță și frumusețe la 90 de ani. Imagini rare cu celebra actriță, e superbă și acum FOTO

În luna iunie a.c., viața și cariera remarcabilă a Sophiei Loren au făcut obiectul retrospectivei „Sophia Loren: La Signora di Napoli”, o retrospectivă de 13 filme la Film at Lincoln Center din New York, găzduită de organizația italiană de film Cinecittà.

Pe lângă proiecții ale celor mai memorabile filme ale sale, inclusiv „Două femei” din 1960, care a făcut-o prima persoană care a câștigat un Oscar pentru un rol în altă limbă decât engleza, seria se mândrește, de asemenea, cu noi restaurări ale comediilor Arabesque (1966) și Too Bad She’s Bad (1954), aceasta din urmă marcând nu numai primul rol major al Sophiei Loren pe ecran, ci și prima dintre numeroasele colaborări cu actorul Marcello Mastroianni.

„Nu sunt genul care să se gândească la trecut. Am tendința să mă concentrez pe ziua de azi și pe ziua de mâine.

Dar uneori este important să te oprești, să privești peste umăr și să faci bilanțul a ceea ce ai lăsat în urmă până acum.

Această retrospectivă îmi permite să fac exact asta.”, recunoaște celebra actriță într-un interviu acordat pentru Vogue, făcând aluzie la festival.

Au apărut imagini rare cu celebra actriță, e superbă și acum

Anul 2024 a readus-o pe frumoasa actriță în atenția publicului, nu numai prin omagierea carierei sale de peste 7 decenii, dar și prin cel puțin o nouă peliculă produsă și difuzată de gigantul Netflix. Vorbim, așadar, de filmul „The Life Ahead”, din 2022.

Sophia Loren, exemplu de eleganță și frumusețe la 90 de ani. Imagini rare cu celebra actriță, e superbă și acum FOTO

Pe 20 septembrie, marea actriță va împlini vârsta de 90 de ani, iar Sophia Loren strălucește și acum, fiind exponentul unei moșteniri generoase în cinematografia mondială, actrița spunând că „Să pot împărtăși aceste momente din viața mea cu toată lumea mă emoționează profund”.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Apare cea mai așteptată Austostradă din România. Când se va circula aici
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Europa, salvată de o beție cruntă. Împăratul care a adus apocalipsa pentru europeni se desfăta cu o fântână de alcool
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
S-au căsătorit în mare, mare secret, chiar la o zi după Lora și Ionuț Ghenu! Este vestea zilei în lumea mondenă!
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
David Popovici s-a obișnuit greu cu celebritatea. A trecut prin multe momente neplăcute
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Elena Udrea este devastată. Anunț din închisoare: Te iubesc cel mai mult pe lumea asta!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro