Doliu la Hollywood. O emblemă a cinematografiei contemporane s-a stins din viață

Doliu la Hollywood. O emblemă a cinematografiei contemporane s-a stins din viață
Doliu la Hollywood. O emblemă a cinematografiei s-a stins din viață. A fost ultimul supraviețuitor din filmul „Pe aripile vântului”.

Doliu la Hollywood. O emblemă a cinematografiei contemporane s-a stins din viață, duminică, 20 noiembrie. Informația a fost făcută publică în presa internațională în urmă cu puțin timp. Actorul a fost ultimul supraviețuitor dintre artiștii care au jucat în celebrul film „Pe aripile vântului”, premiat cu Oscar în anul 1939.

Doliu la Hollywood. A murit Mickey Kuhn

Doliu mare în lumea filmului de la Hollywood. Actorul Mickey Kuhn, bine cunoscut pentru rolul pe care l-a jucat în producția „Pe aripile vântului”, s-a stins din viață duminică, 20 noiembrie. Informația nu a fost confirmată pentru presa internațională până marți, 22 noiembrie. Marele artist era în vârstă de 90 de ani.

Mickey Kuhn s-a stins din viață într-un centru de îngrijire paliativă din Naples, Florida, potrivit declarațiilor făcute de partenera sa de viață. Barbara, fiindcă așa o cheamă pe soția regretatului actor, a spus pentru The Hollywood Reporter că bărbatul se simțea bine, înainte să ajungă în atenția specialiștilor din sănătate.

Mai multe detalii legate de tristul eveniment nu au fost făcute publice. Artistul a lăsat, fără îndoială, un gol uriaș în inimile apropiaților și fanilor săi. Este cunoscut și pentru rolurile pe care le-a jucat în „Red River”, „Juarez”, „Broken Arrow” și „A Streetcar Named Desire”.

A jucat, la șase ani, în filmul „Pe aripile vântului”

Mickey Kuhn s-a născut în anul 1932, pe data de 21 septembrie, la Waukegan, în statul american Illinois. La scurt timp după ce a fost adus pe lume, familia sa a decis să se mute în Los Angeles. Când era în vârstă de doar doi ani, a jucat în filmul „Change of Heart”, cu Janet Gaynor.

Pe vremea când a jucat în filmul „Pe aripile vântului”, era în vârstă de doar șase ani. Mickey Kuhn a jucat rolul fiului lui Ashley și Melanie Wilkes. Cele din urmă personaje au fost interpretate de Leslie Howard și Olivia de Havilland.

Într-o intervenție pentru publicația The Washington Post, Mickey Kuhn a vorbit despre o scenă în care a jucat alături de Clark Gable. La repetiții, întotdeauna dădea greș.

„Replica mea era „Bună, unchiule Rhett”. Dar eu tot continuam să spun „Bună, unchiule Clark””, a spus, într-o notă de umor, actorul Mickey Kuhn, într-un interviu pentru The Washington Post.

Mickey Kuhn nu a activat doar în domeniul artistic. Începând cu anul 1951, celebritatea a lucrat ca electrician de avioane în marina americană. A fost angajat pe acest post timp de patru ani de zile. Ulterior, a decis să părăsească Marina americană. A mai apărut în două filme și câteva episoade dintr-un serial televizat, după care s-a retras de pe scenă și ecrane.

Citește și: Actrița din filmul „Pe Aripile Vântului”, la 102 ani. Cum arăta Olivia de Havilland FOTO

Mickey Kuhn a mai jucat roluri în „The Last Frontier” și „Away All Boats”. A interpretat și în trei episoade din serialul „Alfred Hitchcock Presents”, difuzat de CBS.

Urmăriți Playtech.ro și pe