16 iul. 2024 | 11:44

Ce se întâmplă cu agricultura dacă zilele caniculare cu cod roșu nu se mai termină. Anunț sumbru făcut de ministrul Mediului: „Din păcate”

Social
Ce se întâmplă cu agricultura dacă zilele caniculare cu cod roșu nu se mai termină. Anunț sumbru făcut de ministrul Mediului: „Din păcate”
„Avem o săptămână plină de cod roșu de caniculă ziua și nopți tropicale”

Sudul Europei, precum și zona de est a continentului, trece printr-o perioadă extremă din punct de vedere termic, iar meteorologii anunță zile de foc. În acest context, al caniculei accentuate, experții explică ce se întâmplă cu agricultura dacă zilele caniculare cu cod roșu nu se mai termină. În aceeași măsură, a venit și un nou anunț sumbru făcut de ministrul Mediului.

Canicula face ravagii în agricultură

Dacă pentru corpul uman valori de peste 40 de grade sunt la fel ca o armă, care poate ucide încet, pentru agricultură este un adevărat dezastru.

În aceași măsură ne afectează pe toți, iar specialiștii au temeri cu privire la viitoarele amenințări la adresa securității alimentare în cazul în care producția va fi afectată de căldurile extreme cauzate de criza climatică.

Valul de căldură a făcut ca fructele și legumele să moară în viță, cultivatorii temându-se că seceta și temperaturile ridicate ar putea distruge recoltele din acest an.

Anunț sumbru făcut de ministrul Mediului

Furnizorii de fructe și legume și-au numărat pierderile după ce temperaturile record din luna iulie au provocat prăbușirea culturilor. Există temeri că viitoarele veri caniculare ar putea afecta securitatea alimentară, pe măsură ce cultivatorii experimentează efectele crizei climatice. Într-o intervenție recentă la Digi24, actualul ministrul al Mediului a explicat acest aspect:

„Avem o săptămână plină de cod roșu de caniculă ziua și nopți tropicale, nu poți respira nici noaptea. Sperăm începând de joi să se mai domolească canicula, dar în continuare credem că o să avem o lipsă de precipitații și agricultura va fi afectată.

Am vorbit cu un fermier care îmi spunea că dacă nu intervenim într-o zi sau două unele culturi de porumb vor fi compromise.”, a declarat Mircea Fechet, la Digi 24.

Experții explică ce se întâmplă cu agricultura dacă zilele caniculare cu cod roșu nu se mai termină

Agricultura este o sursă majoră care contribuie la efectul de seră și la schimbările climatice. Cu toate acestea, schimbările climatice au efecte profunde asupra producției agricole, care pot pune în pericol securitatea alimentară în viitor.

„În timp ce creșterea treptată a temperaturii și a dioxidului de carbon poate duce la condiții mai favorabile care ar putea crește randamentul anumitor culturi, în unele regiuni, aceste creșteri potențiale ale randamentului sunt susceptibile de a fi limitate de fenomene extreme, în special căldură și secetă extreme, în timpul înfloririi culturilor.”, explică specialiștii în domeniu.

Un prim efect al continuității zilelor caniculare este că apa necesară pentru producția alimentară poate deveni mai rară din cauza creșterii consumului de apă pentru culturi și a secetei. Concurența pentru terenuri poate crește pe măsură ce anumite zone devin improprii pentru producție din punct de vedere climatic, explică specialiștii.

Conform celor mai recente documente de cercetare, se preconizează că producția vegetală va scădea în multe zone în cursul secolului XXI din cauza schimbărilor climatice.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Ramona Olaru l-a maturizat pe Cătălin Cazacu. Ce spune motociclistul despre episodul cu înșelatul
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
Sumele vor fi virate pe carduri în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2024. S-a autorizat plata în avans
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
CU CÂT se VINDE o BANCNOTĂ de 20 de LEI! UNII se ÎMBOGĂȚESC dacă o GĂSESC
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro