21 iul. 2022 | 10:48

Culturi afectate de secetă? Ce trebuie să facă fermierii imediat

Utile
Culturi afectate de secetă? Ce trebuie să facă fermierii imediat
Ce trebuie să facă fermierii imediat? Strategii pentru a reduce riscul pagubelor provocate de secetă

Culturi afectate de secetă!  Europa trece prin cea mai grea perioadă din ultimii 125 de ani, din cauza caniculei. În agricultură, inamicul numărul unu este seceta, principalul factor de risc de producție. Și inundațiile, înghețurile timpurii, dăunătorii și alți factori de risc reprezintă provocări majore pentru agricultori. Dar, nicio altă sursă de risc de producție nu este la fel de importantă ca seceta. mai ales în ceea ce privește pierderile de producție agricolă și de venituri. O secetă majoră poate reduce randamentul culturilor. Îi poate determina pe fermieri să reducă suprafețele plantate sau recoltate. Seceta poate reduce productivitatea animalelor și poate crește costurile inputurilor de producție, cum ar fi hrana pentru animale sau apa pentru irigații. La nivel mondial sunt anunțate culturi afectate de secetă. Specialiștii spun în aceste zile, ce trebuie să facă fermierii imediat.

Ce trebuie să facă fermierii imediat? Strategii pentru a reduce riscul pagubelor provocate de secetă

O secetă prelungită poate avea un impact grav asupra culturilor. Scăderea precipitațiilor reduce creșterea culturilor și a furajelor și, în cele din urmă, poate duce la pierderea recoltelor.

Plantele slăbite sunt, de asemenea, mai sensibile la boli și insecte. Condițiile de secetă pot, de asemenea, să crească nivelul de eroziune eoliană a solului superior.

De asemenea, pot să crească riscul de incendii. Planificarea din timp poate ajuta la protejarea culturilor în situații de secetă. Cu alte cuvinte este nevoie de strategii pentru a reduce riscul pagubelor provocate de secetă.

Aceste strategii, general valabile, indiferent de ce stat vorbim, se împarte în două mari categorii, despre care încercăm să vorbim în cele urmează:

Strategii înainte de secetă

În cadrul acestor strategii pe care fermierii ar trebui să le pună în aplicare, sunt câteva subpuncte extrem de importante de luat în seamă.

Idei de gestionare a culturilor

Plantați culturi care rezistă la secetă, rețin apa și reduc nevoia de irigare. Rotiți culturile în așa fel încât să crească cantitatea de apă care intră în sol. Treceți la sisteme de cultivare care sunt mai puțin dependente de apă decât sistemul actual.

Idei de gestionare a terenurilor

O bună gestionare a terenurilor înainte de secetă asigură o mai mare flexibilitate atunci când apare seceta mențineți solurile sănătoase echilibrați ratele de încărcare a pășunilor; nu permiteți pășunatul excesiv.

Încercați să folosiți tehnici de cultivare minimă a solului lăsarea la suprafață a reziduurilor de cultură din anul precedent poate contribui la minimizarea evaporării umidității din sol.

Folosiți practici de conservare pentru a reduce scurgerea, eroziunea, degradarea solului și pentru a încuraja infiltrarea apei în sol.

Creați zone tampon riverane, benzi de filtrare, căi navigabile înierbate și alte tipuri de zone tampon de conservare în apropierea cursurilor de apă și a altor surse de apă utilizarea practicilor de conservare, cum ar fi rotația culturilor, culturile în rânduri profilate, terasele, paravânturile etc.

Folosirea de sisteme de irigare

Selectați sisteme de irigare care să reducă la minimum pierderile de apă prin evaporare, percolare și scurgere.

Faceți sistemul de irigare existent mai eficient și mai ușor de întreținut. Construiți un sistem de stocare a apei care să rețină apa pentru a fi folosită în timpul sezonului de irigare.

Instalați dispozitive de măsurare care să țină evidența utilizării apei.  Identificați surse alternative de apă, de exemplu, izvoare, fântâni adânci.

Managementul și controlul buruienilor

Buruienile, ca și alte plante, consumă cantități mari de apă. Concurența pentru apă poate duce la reducerea producției agricole. Lipsa apei poate duce la reducerea eficacității erbicidelor, deoarece eficacitatea majorității erbicidelor depinde de apă. Pot fi necesare măsuri mecanice de combatere a buruienilor.

Calculatorul de gestionare a secetei

Acesta poate fi instrumentul care să-i ajute pe fermieri și agricultori să evalueze impactul secetei asupra producției de furaje, permițându-le să ia decizii mai bine informate în ceea ce privește strategiile alternative în caz de secetă.

Strategii pentru culturi afectate de secetă

Dacă despre ce este de făcut înainteam scris, acum vedem ce se poate face, din punct de vedere al strategiilor, după ce seceta a lovit deja culturile agricole.

Testarea solului

Poate avea loc un transfer de erbicide și de îngrășăminte, astfel încât testarea solului este foarte importantă după un an de secetă.

Dacă intenționați să hrăniți animalele cu culturi afectate de secetă, de exemplu, furaje, furaje, fiți atenți la aceste aspecte:

  • Condițiile de secetă pot reduce calitatea nutritivă a furajelor și pot scădea suculența furajelor, și conținutul de proteine.
  • Furajele uscate sunt mai greu de digerat.
  • Condițiile de secetă cresc toxicitatea plantelor, de exemplu, nitrați, micotoxine.
  • Testați furajele și furajele recoltate pentru conținutul de nutrienți și potențialele toxine înainte de a le da hrană.

Documentație pentru culturi afectate de secetă

Tot ceea ce am prezentat până acum ține de procesul fermierilor de a-și îngriji pre și post calamitate. Dar, în afară de aceste strategii, statul poate ajuta fermierii, dar numai în urma depunerii unei documentări stufoase. Odată aprobate aceste documente, statul român poate oferi, în limita bugetului, anumite despăgubiri.

Ministerul Agriculturii, pe fondul calamităților din aceste două luni, anunță demararea procesului de depunere a documentației privind culturile afectate de secetă. Conform comunicatului, termenul limită este 30 august a.c.

După depunerea documentației, o comisie, formată din reprezentanți APIA, ai administraţiei publice locale, şi un reprezentant al Direcţiei Agricole judeţene, evaluează pagubele. Ulterior, în funcție de aceste valori se stabilesc sumele compensatorii pentru fermieri. Mai multe date despre documentație și procesul de evaluare regăsți pe siteul APIA.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Vestea zilei despre Digi/RCS-RDS. Mai multe televiziuni, scoase din Grila de programe
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Lege pentru șoferii care merg cu viteză pe autostradă. Polițiștii din România sunt obligați
Capital.ro
Reguli noi la vânzarea terenurilor. Impozitul obligatoriu fără care românii nu pot înstrăina bucăţile de pământ
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Anunțul ZILEI despre ILIESCU! Un DOCTOR a dat VESTEA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro