Când vine vorba de Italia, ne ducem cu gândul, în mod clar, către acele paste delicioase. Dar, conform celor mai buni bucătari, nu se pot face fără un anume ingredient neașteptat care se pune în sos, și care dă tot gustul delicios. Cu alte cuvinte, vorbim despre secretul italienilor pentru cele mai bune paste.
Nu este greu să faci o farfurie grozavă de paste, iar sfaturile de preparare, care odată erau considerate revelatoare, au devenit o a doua natură pentru multe gospodine.
Aproape toți cei care au un televizor știu acum că trebuie să săreze bine apa de gătit și să rezerve o parte din acea apă sărată și amidonoasă pentru sos. Termenul „al dente” a devenit cunoscut chiar și de neofit. Cei mai mulți dintre noi știu cum să fiarbă pastele, dar și să nu le clătească și să le pună în sos.
Dar, chiar și cu toate cunoștințele despre prepararea pastelor de pe internet, mulți tot nu reușesc să înțeleagă de ce pastele pe care le prepară acasă nu se ridică la înălțimea bolurilor pe care le-au mâncat în Italia sau în restaurantele italiene de top.
Aici intervine, de fapt, secretul italienilor pentru cele mai bune paste, și anume un anume ingredient care se pune în celebrul sos pentru paste, și care dă tot gustul delicios.
Conform celor mai experimetați în ale pastelor, de cele mai multe ori folosesc un anume ingredient în prepararea sosului, care de altfel este Secretul celor mai gustoase paste și acea savoare specifică italiană. În acest sens, secretul italienilor pentru cele mai bune paste stă în adăugarea de bicarbonat de sodiu împreună cu zahărul în sosul pentru paste.
Motivul adăugării de bicarbonat este că, de cele mai multe ori, italienii fac acel sos de tomate folosind conservele, iar faptul că se adaugă zahăr, sifon și bicarbonat de sodiu în conservele de roșii, este pentru a echilibra acea acrivie care te face să te simți mai bine.
„Bicarbonatul de sodiu ajută la neutralizarea acidului din roșii, făcând sosul mai plăcut la gust.
Adăugați sifonul în trepte foarte mici și gătiți sosul timp de câteva minute după adăugare.”, explică experții în paste italiene.
Atunci când preparați paste, cu infuzie de legume de exemplu, cum ar fi ravioli de sfeclă, fettuccine cu spanac, gnocchi de dovleac etc., secretul este faceți piure ingredientul și amestecați-l direct în aluat, nu folosiți ca adaos coloranți alimentari, spun experții.
Folosirea acestor conservanți va afecta gustul, iar culoarea este la fel de vibrantă și mai naturală cu ingredientul real.
De asemenea, nu vă fie teamă să încercați să preparați paste cu ingrediente neobișnuite, precum morcov, ardei roșu prăjit, ignama mov, varza roșie și turmericul. Pe lângă gustul excelent, vor face pastele mai viu colorate. În rest, Poftă Bună!.