Ce trebuie să pui în apa clocotită înainte de a adăuga pastele. E secretul italiencelor, ies perfecte aşa

Ce trebuie să pui în apa clocotită înainte de a adăuga pastele. E secretul italiencelor, ies perfecte aşa
Ce trebuie sa pui in apa clocotita inainte de a adauga pastele

Ai chef de ceva bun și vrei să prepari un adevărat deliciu pentru prietenii tăi sau pentru rude? Ei bine, pastele reprezintă întotdeauna o soluție bună. Fie că le preferi cu brânză, sos sau ierburi, iată un truc genial care te ajută să le gătești ca marii chefi bucătari din Italia.

Ce se întâmplă dacă torni ulei vegetal în apa în care fierb pastele

Pastele sunt, fără îndoială, preparatul preferat al italienilor și unul dintre dish-urile pe care românii adoră să le prepare, în intimitatea bucătăriei lor. Atunci când fierbi pastele, însă, este necesar să ții cont de anumite sfaturi venite chiar de la chefii italieni.

Experții în arta culinară italienească îți sugerează să torni o linguriță de ulei vegetal în apa clocotită, înainte de a turna pastele. Uleiul poate fi de măsline sau de floarea soarelui. Cu ajutorul acestei metode, te vei asigura de faptul că pastele nu se vor lipi de fundul oalei și vor avea un gust și mai bun, la final.

Datorită uleiului, se formează o peliculă la suprafața apei. Pastele care ajung în oală, vor trece, cu siguranță, prin această peliculă unsuroasă. Ca urmare, pastele for fi acoperite cu acest lichid unsuros și nu se vor mai lipi.

De asemenea, trebuie să te asiguri de faptul că vei alege paste de calitate superioară, care nu se vor rupe în timpul fierberii. Nu uita să amesteci, din când în când, pentru ca pastele să nu se lipească între ele.

Cum fierbi pastele fără gaz sau energie electrică

Într-un videoclip distribuit pe pagina de Instagram 5 Minute Recipes, gospodinele au descoperit trucul genial cu ulei de măsline. Atunci când fierbi cartofi, orez sau paste, cel mai important este să ungi marginile oalei cu ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.

De ce? Pentru că în acest fel, apa în care fierb alimentele nu se va revărsa, iar spuma va dispărea. Acest truc este folosit dintotdeauna de către cei mai iscusiți chefi bucătari.

Un alt truc genial care te ajută să fierbi pastele, fără gaz sau curent electric, este să le lași pe aragaz, după ce au clocotit. Acoperi cu un capac și le lași să se fiarbă în apa fierbinte.

„Acum toată lumea vorbește despre asta, mai ales pe Twitter și pe Facebook, dar nu este un lucru nou. Și nu am inventat-o eu, se știe de 200 de ani că nu fierbe apa, nu vede bule, nu gătește.

Pur și simplu temperatura apei care transferă căldura către paste, orez fiert sau un ou fiert tare. Este un lucru foarte surprinzător pentru că, prin tradiție, am fost întotdeauna obișnuiți să păstrăm punctul de fierbere, chiar și fără să folosim capacul.”, a explicat laureatul Premiului Nobel pentru Fizică, Giorgio Parisi, pe Facebook

Urmăriți Playtech.ro și pe