26 feb. 2021 | 20:54

Truc genial pentru fierberea pastelor. Așa le gătești corect, nu se vor mai lipi niciodată

Utile
Truc genial pentru fierberea pastelor. Așa le gătești corect, nu se vor mai lipi niciodată
Truc genial pentru fierberea pastelor. Așa le gătești corect, nu se vor mai lipi niciodată

Există multe tipuri de paste, iar denumirile lor depind de mărimi, formă și zona geografică. Ceea ce nu știu mulți este că nu aceste detalii contează atunci când le preparăm, ci trucurile pe care le folosim pentru a le găti. Cine nu știe de sfatul multor gospodine de a pune un fir de ulei în apa în care pastele se fierb? E doar un mit, lucru confirmat de marii bucătari. Trucurile folositoare sunt mai jos.

Truc pentru fierberea pastelor. Pașii cu ajutorul cărora le vei găti corect

Pastele trebuie fierte într-o oală mare, încăpătoare, unde să stea lejer. Fie că pregătim spaghetti, penne sau fusilli, ele trebuie să aibă suficient spațiu în oală, așa încât să nu se lipească prea tare una de cealaltă. Pentru o cutie de 500 de grame, de pildă, e nevoie de o oală de minimum 5,5 litri.

Un alt sfat care îți va aduce reușita în ceea ce privește acest fel de mâncare este sărarea apei în care fierb pastele. Condimentul nu afectează în niciun fel procesul de gătire al pastelor, însă le dă acea savoare de care au nevoie pentru ca produsul final să fie demn de laude din partea mesenilor.

Nu mai clăti pastele 

În schimb, trucul neștiut de mulți este să amesteci de trei ori în apă înainte de a le pune în oală, iar apa să fie clocotită, ca în cazului oului poșat. În ceea ce privește mitul cu uleiul, trebuie explicat că, în cazul în care îl adăugați la fierbere, pastele acestea nu se vor prepara mai repede și nici că nu se vor lipi una de celalaltă, ci vor deveni alunecoase, iar atunci când le veți găti împreună cu sosul, nu se va mai prinde bine de ele. În final, uită de spălatul lor cu un jet de apă rece.

După ce sunt fierte corespunzător, adaugă-le direct peste sosul pe care l-ai preparat și nu le mai găti mai mult de câteva minute, pentru a evita ca ele să fie prea fierte. Tot în acest moment poți adăuga și câteva picături din apa în care au fiert, pentru a le da savoarea tipic italienească. Acest sfat are la bază, de fapt, o idee strict chimică, fiindcă amidonul lăsat de paste în apă va îngroșa sosul.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Minunea românească. Construcția care îi uimește pe toți. Lucrările sunt în toi
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro