26 feb. 2021 | 20:54

Truc genial pentru fierberea pastelor. Așa le gătești corect, nu se vor mai lipi niciodată

Utile
Truc genial pentru fierberea pastelor. Așa le gătești corect, nu se vor mai lipi niciodată
Truc genial pentru fierberea pastelor. Așa le gătești corect, nu se vor mai lipi niciodată

Există multe tipuri de paste, iar denumirile lor depind de mărimi, formă și zona geografică. Ceea ce nu știu mulți este că nu aceste detalii contează atunci când le preparăm, ci trucurile pe care le folosim pentru a le găti. Cine nu știe de sfatul multor gospodine de a pune un fir de ulei în apa în care pastele se fierb? E doar un mit, lucru confirmat de marii bucătari. Trucurile folositoare sunt mai jos.

Truc pentru fierberea pastelor. Pașii cu ajutorul cărora le vei găti corect

Pastele trebuie fierte într-o oală mare, încăpătoare, unde să stea lejer. Fie că pregătim spaghetti, penne sau fusilli, ele trebuie să aibă suficient spațiu în oală, așa încât să nu se lipească prea tare una de cealaltă. Pentru o cutie de 500 de grame, de pildă, e nevoie de o oală de minimum 5,5 litri.

Un alt sfat care îți va aduce reușita în ceea ce privește acest fel de mâncare este sărarea apei în care fierb pastele. Condimentul nu afectează în niciun fel procesul de gătire al pastelor, însă le dă acea savoare de care au nevoie pentru ca produsul final să fie demn de laude din partea mesenilor.

Nu mai clăti pastele 

În schimb, trucul neștiut de mulți este să amesteci de trei ori în apă înainte de a le pune în oală, iar apa să fie clocotită, ca în cazului oului poșat. În ceea ce privește mitul cu uleiul, trebuie explicat că, în cazul în care îl adăugați la fierbere, pastele acestea nu se vor prepara mai repede și nici că nu se vor lipi una de celalaltă, ci vor deveni alunecoase, iar atunci când le veți găti împreună cu sosul, nu se va mai prinde bine de ele. În final, uită de spălatul lor cu un jet de apă rece.

După ce sunt fierte corespunzător, adaugă-le direct peste sosul pe care l-ai preparat și nu le mai găti mai mult de câteva minute, pentru a evita ca ele să fie prea fierte. Tot în acest moment poți adăuga și câteva picături din apa în care au fiert, pentru a le da savoarea tipic italienească. Acest sfat are la bază, de fapt, o idee strict chimică, fiindcă amidonul lăsat de paste în apă va îngroșa sosul.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Adăposturi antiatomice și stocuri de alimente. Milioane de europeni au primit notificări
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
S-a ANUNȚAT OFICIAL cu cât CRESC pensiile de la 1 ianuarie 2025. Se ÎNMULȚEȘTE cu numărul de PUNCTE
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro