Pare greu de crezut că am putea să mâncăm, fără emoții, o pâine cumpărată de mai bine de o săptămână, însă un truc simplu promite rezultate spectaculoase. Află, din rândurile de mai jos, cum să depozitezi pâinea pentru a rezista și trei săptămâni.
Sigur ți s-a întâmplat, măcar o dată, să desfaci punga cu pâine și să descoperi pete de mucegai formate pe miez și coajă, chiar și când produsul este încă în termen.
Este unul dintre cele mai consumate alimente la noi în țară, se găsește, sub diferite forme și rețete, în toate magazinele și supermarketurile și o regăsim în aproape toate coșurile de cumpărături ale românilor, însă o mare parte din cantitatea cumpărată nu este consumată, ci aruncată la gunoi, din pricina faptului că se alterează destul de repede.
În general, pâinea, dacă este ținută la temperatura camerei, se va altera în trei până la șapte zile, însă se pare că există o modalitate ce ne permite să o păstrăm proaspătă timp de câteva săptămâni.
Trucul a fost explicat pe canalul de YouTube Frakking Creations. Nu, secretul nu este păstrarea la congelator.
„Nu urăști când pâinea mucegăiește prea repede și trebuie să o irosești aruncând-o? Asta ni se întâmpla și nouă până când găsim o modalitate mai bună de a o păstra mai proaspătă și fără mucegai pentru mai mult timp”, începe videoclipul.
Te-ar putea interesa și: Ce reprezintă culorile de pe ambalajele de pâine. Detaliul ştiut de prea puţini cumpărători, e foarte util
Cum trebuie să depozitezi pâinea pentru a rezista și trei săptămâni? Într-o pungă în care am făcut câteva găuri – pentru a împiedica creșterea umidității – și apoi pusă la frigider.
Trucul este recomandat mai ales pentru pâinea artizanală, ce conține mai puțini conservanți decât cea cumpărată din magazine.
Această metodă simplă funcționează deoarece temperatura rece a frigiderului și reducerea umidității încetinesc șansa de apariție a mucegaiului.
Te-ar putea interesa și: Cât de sănătoasă este pâinea integrală, de fapt. Avertismentul Mihaelei Bilic