Vrei ca bujorii din curtea sau grădina ta să producă flori mari și colorate? Mulți ignoră pământul acestei specii, nefiind conștienți de nevoile sale. Află în rândurile de mai jos în ce fel de sol se plantează bujorii și cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de plante înflorite ca în reviste.
Bujorii au flori mari, în nuanțe superbe și arome amețitoare. Dintre toate plantele care sunt pe placul femeilor, putem spune că acestea au o personalitate aparte. Se prezintă în dimensiuni medii, cu rădăcini tuberoase care absorb foarte bine apa și nutrienții din sol.
Îngrijirea atentă a acestor plante este esențială pentru a produce flori frumoase. Timpul de înflorire variază de la sfârșitul primăverii până la sfârșitul verii, în funcție de soiul plantei. Acesta face diferențe în ceea ce privește stabilirea rădăcinilor în sol și nu numai.
Bujorii au nevoie să fie plantați într-un spațiu în care să beneficieze cel puțin de 6 ore de soare în fiecare zi. Fără suficientă lumină solară, plantele vor produce mai puține flori și în versiuni mai mici și vor prezenta, de asemenea, o probabilitate mai mare de a fi afectate de boli fungice.
Ca plante, bujorii sunt foarte adaptabili, dar în mod ideal le place un sol bine drenat, ușor acid, cu pH cuprins între 6,5 și 7,00. Dacă florile sunt plantate într-un sol argilos, combinat cu compost, rădăcinile vor fi mai stabile. Pământul trebuie pregătit întotdeauna dinainte de a planta în el.
Important! Ține cont de următorul detaliu: bujorul sub formă de arbust, denumit și bujor-copac, este fan al solului puțin mai alcalin, spre deosebire de bujorii erbacei.
În ceea ce privește apa, bujorii sunt iubitori de sol umed, însă totodată bine drenat. Aceste plante se pot dezvolta în zone relativ umede, nefiind rezistente la secetă. Florile absorb apa rapid, reducând oarecum riscul de a crește în jurul lor buruieni care, mai apoi, să le sufoce.
Bujorii preferă să se dezvolte în zonele mai răcoroase, în sol amestecat cu compost și o cantitate foarte mică de îngrășământ, în funcție de nevoie. Îngrășământul trebuie aplicat, de obicei, abia după ce plantele au înflorit. Nu sufoca bujorii cu mulci, dacă vrei să producă flori sănătoase.
În primul sezon de iarnă după plantare, este indicat să pui deasupra solului natural un strat de mulci amestecat cu ace de pin sau bucăți mici de lemn. Stratul de mulci trebuie îndepărtat neapărat în sezonul de primăvară din solul bujorilor, când natura reînvie la viață.