19 mart. 2024 | 20:41

Ce să pui în groapa bujorilor, înainte să îi plantezi. Secretul grădinarilor profesioniști

Sfaturi pentru grădinari
Ce să pui în groapa bujorilor, înainte să îi plantezi. Secretul grădinarilor profesioniști
Există numeroase specii și soiuri de bujori

Bujorii sunt plante spectaculoase care înfloresc în fiecare primăvară. Aceste flori sunt destul de rezistente și au nevoie de puțină îngrijire. Cu toate acestea, grădinarii profesioniști ne dau câteva sfaturi utile atunci când plantăm bujorii în grădină. Ce să pui în groapa bujorilor!

Bujorii sunt originari din Asia

Bujorii sunt flori superbe, perene, care cresc în tufă și înfloresc spectaculos la finalul primăverii. Aceștia sunt sunt rezistenți și înfloresc în fiecare an. Dacă vreți să aveți bujori înfloriți în grădină timp de mai multe săptămâni, este recomandat să cumpărați diverse soiuri de bulbi.

Bujorii provin din Asia, Europa și vestul Americii de Nord, iar floarea de bujor mai este cunoscută drept Paeonia romanica peregrina. La noi în țară există mai multe rezervații naturale de bujori românești.

Există diferite specii și soiuri de bujori: talie mică, mijiocie sau arbustive, cu flori parfumate, simple sau bătute, acoperind o paletă largă de culori și nuanțe de la roșu, alb, roz, galben, chiar și violet.

Perioada optimă de plantare a bujorilor

Plantarea bujorilor se face primăvara, dar și toamna târziu. Dacă îi puneți toamna, cea mai bună perioadă de cultivare este septembrie-octombrie. Dacă alegeți să-i cultivați primăvara, trebuie să așteptați ca temperaturile să fie ridicate. Cea mai bună perioadă de plantare este aprilie-mai.

În acest mod, bulbii de bujori vor avea suficient timp la dispoziție să se aclimatizeze. De precizat că aceste flori sunt rezistente la frig și suportă bine temperaturi de până la – 27 °C.

Înainte de a planta bujori în curte, trebuie să vă asigurați că aveți spațiu mare care va permite plantei să se desfășoare liber. Bujorii preferă să stea la soare, pentru că acolo se dezvoltă și cresc cel mai bine. Le plac locurile însorite și trebuie feriți de vânt. Tulpinile lor se pot rupe destul de ușor, așa că le puteți face o susținere!

Ce să pui în groapa lor

După ce ați ales bulbii de bujori, pasul următor este săparea unei gropi de plantare potrivită. Grădinarii cu experiență recomandă ca adâncimea gropii pentru plantarea bujorilor să fie de 60 x 60 cm. De asemenea, pe fundul gropii de plantare se pune stratul de drenaj, care poate fi format din argilă expandată, nisip de râu sau gunoi de grajd. Stratul nu trebuie să fie mai mare de 15 cm.

Apoi se pune sol fertil. La final, bulbii de bujori se așază în groapă la o adâncime de 5-10 centimetri și se acoperă cu un strat subțire de pământ. Zona se udă foarte bine.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
„Turnul din Pisa”, varianta din România. Unde se află minunea: „Are o înclinație mai mare decât cel din Italia”
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Când pică Moșii de vară în acest an. Tradiții ce trebuie respectate
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se poate rămâne fără banii din CONTUL BANCAR. Informația a fost anunțată în mod oficial
Capital.ro
Scandal nou, între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf! Avocatul antrenorului: "Organele de poliție sesizate vor face cercetări"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro