Interpretă, prezentatoare TV, soție și mamă devotată, gospodină desăvârșită. Vedeta și-a dezvăluit unul dintre secretele culinare, o rețetă cu care își răsfață familia. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul pe care Mirela Vaida îl pune în ciorba de perișoare. Este un truc folosit de zeci de ani în zona Moldovei.
Mirela Vaida este una dintre cele mai cunoscute și admirate femei din showbizul românesc. Cu toate că este implicată în numeroase proiecte, atât pe scenă cât și în televiziune, fiind prezentatoarea „Acces Direct”, o emisiune ce se bucură de un mare succes în rândul publicului, familia sa este prima pe lista priorităților.
Vedeta își face mereu timp să pună pe masă preparate tradiționale, făcute de ea, după rețetele moștenite. După Revelion, preferă mâncărurile mai ușoare, iar supele și ciorbele sunt alegerea perfectă.
Recent, a dezvăluit una dintre rețetele cu care își răsfață copiii și soțul: ciorba de perisoare, făcută așa cum o știe din anii copilăriei, cu zeamă acră și multe legume. Vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
Te-ar putea interesa și: Ingredientul secret al lui Jean Constantin pentru cea mai bună ciorbă de perișoare cu borș. Ce punea în ‘Toate pânzele sus’
Ingredientul vedetă al acestei rețete de ciorbă de perișoare este borșul – trucul la care apelează mereu gospodinele din Moldova pentru a da o aromă specială acestui preparat.
„Compoziția de perișoare o fac cam ca la sarmale, doar că mai pun un ou ca să le lege și le fac mult mai mici. La perișoare, o să merg pe ideea de piept de pui sau piept de curcan cu amestec de carne de vită, ca să le fac puțin mai light, să fie mai ușoare. Pun foarte mult borș acru, cred că pun 1 litru la o oală și multă lume ar spune că e acră, dar noi așa ne-am obișnuit să mâncăm. Nouă ne place ciorba acră, pentru că așa se mănâncă mai ales în zona Moldovei. Nici perișoarele nu le fac mici, asemenea sarmalelor, le fac să simți că ai mâncat ceva, când iei o perișoară într-o lingură.
Pun foarte multe legume tăiate, precum ardei kapia, gogoșari, roșii cubulețe. În oală, pun și o ceapă întreagă pe care o las să fiarbă și o scot. Pun și tot ce înseamnă albitură și morcov date la răzătoare, foarte multă verdeață. Facem un borș bogat. Acoperim oala bine de tot, când este gata, și o lăsăm la odihnit până când o putem pune în frigider. Eu merg pe bucătăria românească, pe lucruri pe care le pot face la mine în casă.”, a explicat Mirela Vaida, potrivit Spectacola.
Te-ar putea interesa și: Pont de la Gina Bradea pentru cea mai bună ciorbă de perișoare. Cum faci perișoarele pufoase