Ciorba de perișoare este una dintre cele mai delicioase și apreciate de o mulțime de oameni. Unele gospodine, însă, nu o pregătesc așa cum trebuie și nu reușesc să obțină perișoare pufoase, ca la carte. Gina Bradea, celebra bucătărească, a dezvăluit cum le face ea de parcă sunt burete.
Gina Bradea este una dintre cele mai cunoscut bucătărese din România. Se bucură de mare succes și este iubită de o mulțime de oameni pentru talentul său în bucătărie și preparatele uimitoare care ies din mâinile ei.
Printre cele mai cunoscute este ciorba de perișoare, pe care o face ca la carte. A dezvăluit cum face cel mai bun borș și trucurile care o ajută să obțină cele mai pufoase bile de carne, ca un burete.
Gina Bradea spune că secretul constă în carne. Ea preferă să toace carnea acasă foarte mărunt, precum și ceapa, iar apoi pe amândouă le trece prin mașina de tocat, chiar și de două ori, până când obține o pastă.
Gina Bradea adaugă în compoziția de perișoare și câteva linguri de apă, ca să fie cât mai moale. Amestecă totul apoi cu mâna, până când amestecul de carne devine umflat și fin.
Gina Bradea a mai explicat și că toată carnea trebuie să fie puțin grasă. Dacă este prea slabă, fără urmă de grăsime, perișoarele vor fi ieși tari și seci și nu se vor fierbe bine.
Te-ar putea interesa și: Ce pui în perișoare să fie pufoase și fragede. Ingredientele pentru cea mai bună ciorbă de perișoare
Adăugați în amestecul de carne orez și condimente precum ceapă, usturoi, pătrunjel sau mărar tocat, ou, sare și piper. Aceste ingrediente vor adăuga arome și o textură specială, mai ales oul.
Folosiți carne proaspătă, de înaltă calitate. Carnea de vită, de pui sau de porc sunt opțiuni comune pentru perișoare, dar puteți alege și carne de curcan sau alte tipuri de carne, în funcție de preferințe.
Udați mâinile cu apă pentru a preveni lipirea compoziției de carne. Modelați perișoarele în dimensiuni mici și egale pentru a asigura o gătire uniformă.
Lăsați ciorba să fiarbă înainte de a adăuga perișoarele, pentru a vă asigura că zeama este bine fiartă. Apoi, adăugați perișoarele și continuați să fierbeți până când acestea plutesc la suprafață și sunt gata.
În mod obișnuit, Bina Bradea acrește ciorba cu borș adus chiar de la mama ei din România. Dacă nu are la îndemână borș, adaugă imediat zeama de la 2-3 lămâi și preparatul ei iese delicios, cu o aromă perfectă.
Nu folosește niciun fel de sare de lămâie atunci când face borș și, în afară de ciorba de burtă sau ciorba de pește, nu adaugă deloc oțet. Alege numai ingrediente naturale și se asigură că urmează rețeta.