Un serial ce a scris istorie la noi în țară, un actor iubit de generații întregi de români și o rețetă ce face și acum furori. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul secret al lui Jean Constantin pentru cea mai bună ciorbă de perișoare cu borș. Ce punea în ‘Toate pânzele sus’.
În 1977, publicul de la noi din țară a fost răsfățat cu o producție de televiziune ce a scris istorie. „Toate pânzele sus”, adaptarea pentru micul ecran al romanului cu același nume scris de Radu Tudoran s-a bucurat de un succes uriaș, având în distribuție actori de renume, precum Ion Besoiu, Sebastian Papaiani, Ilarion Ciobanu, Colea Răutu, Ion Dichiseanu, Gheorghe Visu, Tamara Buciuceanu Botez, Ernest Maftei.
Unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale seriei a fost Nadir Ismail Geafer, interpretat magistral de regretatul Jean Constantin. Rețeta personajului său de ciorbă de perișoare cu borș ca la Ghiauri face și acum furori în rândul românilor.
În plus, nu este deloc complicat de preparat. În puțin peste o oră, vei pune pe masă pentru familie și musafiri un preparat delicios. Vei avea nevoie de:
Te-ar putea interesa și: Când se pune borșul în ciorba de perișoare. Greșeala care îi poate strica tot gustul, detaliul care face diferența
Se spală și se curăță legumele. Se pune apoi ceapa la călit, într-o oală, cu două sau trei linguri de ulei. Se adaugă și un morcov și păstârnacul trecute înainte prin răzătoare.
După trei minute, se adaugă și țelina și al doilea morcov, tăiate bucățele.
În vas, se mai pun apă rece, boabele de piper, foile de dafin și pasta de roșii. Se lasă compoziția să fiarbă, la foc mediu, în jur de 20 de minute.
Separat, într-un bol, se amestecă bine carnea tocată cu ou, cimbru și orez. În funcție de preferințe, se adaugă sare și piper, se modelează perișoarele și se adaugă în ciorbă. Se ține pe foc până când perișoarele se ridică la suprafață.
După acel moment, se toarnă borșul, se mai fierbe încă cinci minute și se adaugă ingredientul secret, cel care va da preparatului un gust deosebit – leușteanul verde proaspăt.
Te-ar putea interesa și: Cu ce se poate acri ciorba de perișoare. Ingredientul pe care îl adaugă la final gospodinele de la țară pentru un gust uimitor