22 dec. 2023 | 19:25

Ce pun gospodinele din Moldova în cornuleţele cu nucă sau gem. De asta ies aşa fragede, se topesc în gură

Diverse
Ce pun gospodinele din Moldova în cornuleţele cu nucă sau gem. De asta ies aşa fragede, se topesc în gură
Ce pun gospodinele din Moldova în cornuleţele cu nucă sau gem. De asta ies aşa fragede, se topesc în gură

Cornulețele sunt unul dintre cele mai iubite preparate, perfect pentru orice ocazie, chiar și pentru masa de Crăciun. Pentru cei care vor un desert ușor de pregătit, care să ne amintească și de copilărie, pot opta fără probleme pentru acestea. Important este să adăugăm în compoziție un ingredient care face minuni.

Cea mai bună rețetă de cornulețe

Cornulețele reprezintă un desert simplu, ușor de pregătit, care ne amintește de copilărie și de momentele petrecute în familie. În trecut, erau considerate o delicatesă, având în vedere că bunicile noastre le pregăteau doar la ocazii speciale sau când voiau să ne facă poftele.

Dacă vrei să obții cornulețe fragede și delicioase, trebuie să respecți întocmai rețeta. Nu se pregătesc deloc greu, ci contează foarte mult calitatea ingredientelor și compoziția, pentru că în aceasta este secretul.

Cornulețele, fie ele umplute cu gem sau ciocolată, sunt potrivite pentru mesele de sărbătoare în familie. iată cea mai interesantă rețetă, cu care nu vei da greș. Toți invitații care au ocazia să le guste te vor umple de felicitări.

  • 550-600 gr de făină
  • 350 gr de smântână cu coeficient mai mic de grăsime
  • 20 gr de drojdie proaspătă
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 linguriță cu esență de vanilie
  • gem de fructe sau rahat
  • zahăr pudră pentru decor

Ce se pune în cornulețe pentru a fi fragede

Există un ingredient de care nu trebuie să uităm, dacă vrem să obținem o compoziție perfectă. Mulți au tendința de a pune unt în aluat, dar acesta poate fi înlocuit cu încredere de osânză- 350 de grame. Mulți sunt reticenți și cred că untura nu este sănătoasă, dar aceasta chiar are beneficii când este consumată responsabil.

Citește și: Cornulețe cu untură ca pe vremuri. Ce ingrediente foloseau bunicile ca să mențină fragede

Aceste cornulețe se disting printr-o textură distinctivă, fiind extraordinar de fragede și pline de gust. Atunci când pregătim un aluat aerat și bogat în arome, rezultatul final este un desert desăvârșit, care îi va impresiona pe toți cei care îl vor testa.

Combinând ingredientele precum untura, smântâna și drojdia, obținem o delicatesă care se integrează armonios în masa festivă de Crăciun sau Revelion, alături de alte alese bucate. Prin această rețetă, ne putem bucura de o experiență culinară deosebită și de momente memorabile alături de cei dragi în timpul sărbătorilor.

Menționăm că untura folosită trebuie să fie topită și închegată, nu în forma brută, obținută prin răzătoare. Această untură specifică este rezultatul procesului de preparare a jumărilor de porc.

Calitatea ingredientelor este esențială. Optează pentru făină de înaltă calitate, unt proaspăt, dacă optezi pentru el, și smântână cu conținut ridicat de grăsime pentru a obține un aluat bogat și aromat.

În etapa următoare, adăugăm drojdia sfărâmată într-un bol și presărăm zahărul peste ea. Amestecăm cu atenție până când cele două ingrediente se lichefiază reciproc. Apoi, încorporăm smântâna, sarea, esența și untura. Continuăm amestecarea energică până când obținem o compoziție omogenă, asigurându-ne că toate ingredientele sunt bine integrate.

Cum obținem cele mai bune cornulețe

Începe prin a trece prin sită făina și adaug-o treptat în compoziție. Frământă cu grijă aluatul până când devine compact, având în vedere că nu trebuie să fie extrem de ferm. Vei simți imediat când este potrivit și nu se va mai lipi deloc.

Împachetează-l apoi în folie care să îl păstreze proaspăt și lasă-l la răcit în frigider pentru cel puțin două ore, preferabil și mai mult. Durata mai îndelungată de refrigerare va contribui la obținerea unei consistențe mai fragede a cornulețelor.

Framântatul trebuie făcut cu atenție. Nu insista prea mult, deoarece cornulețele sunt mai bune atunci când aluatul este fraged și nu conține exces de gluten.

Acum, trecem la modelarea și coacerea cornulețelor cu untură în aluat. Scoate aluatul răcit și împarte-l în 4-5 părți egale. Întinde fiecare porțiune într-o formă circulară și secționează-o în triunghiuri. La baza fiecărui triunghi adaugă o linguriță de gem sau o bucată de rahat ori chiar ciocolată, dacă vrei ceva special.

Când modelezi cornulețele, adaugă umplutura cu generozitate. Gem, rahat sau alte ingrediente vor oferi o explozie de savoare în fiecare mușcătură.

Rulează fiecare triunghi de la bază către vârf, obținând astfel forma caracteristică a cornulețelor. Nu trebuie să fie o formă perfectă, poți opta și pentru altele dacă ești mai îndrăzneț.

Te-ar putea interesa și: Cozonac rapid, fără frământare. Creşte în doar jumătate de oră, uită de reţetele migăloase

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava cu hârtie de copt. Așază cornulețele în tavă, păstrând o distanță de 2-3 cm între ele. Introdu tava în cuptor și coace-le timp de 15-20 de minute la aceeași temperatură.

Ai grijă să nu le lași să se rumenească prea mult, pentru a evita consistența crocantă. Acestea trebuie să fie fragede, să se sfărâme în gură, nu să le lași să se ardă și să strice gustul. Fii atent la timpul de coacere. 15-20 de minute la 180 de grade Celsius ar trebui să fie suficiente pentru a le păstra o textură fragedă.

După scoaterea lor din cuptor, treci cornulețele prin zahăr pudră pentru a le oferi un aspect atrăgător și un gust delicios. Dacă vrei ceva și mai dulce, poți pune și cremă de ciocolată pe deasupra, nucă de cocos, tot ce îți dorești să combini.

Cu aceste trucuri, vei fi pe drumul cel bun spre a obține cornulețe perfecte, crocante la exterior și fragede la interior. Experimentează și adaptează rețeta în funcție de preferințele tale și bucură-te de rezultatele delicioase ale eforturilor tale în bucătărie!

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Generalul american Ben Hodges crede că Rusia a declanșat deja Al Patrulea Război Mondial
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Ninsori și viscol puternic în România. Cod roșu, galben și portocaliu, în diverse județe
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Permis auto, reguli NOI în România. Cum vor fi taxați șoferii. Guvernul schimbă legea
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
RUSIA a LANSAT RACHETELE BALISTICE! RĂSTURNARE în RĂZBOI
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro