16 dec. 2023 | 19:02

Secretul bunicii pentru cea mai bună carne de porc în untură. Ingredientele pentru un gust autentic, exact ca în copilărie

Sfaturi Culinare
Secretul bunicii pentru cea mai bună carne de porc în untură. Ingredientele pentru un gust autentic, exact ca în copilărie
Carne de porc în untură. Secretul bunicii pentru un gust tradițional autentic. Lista ingredientelor și modul de preparare.

Luna decembrie este perioada din an în care gospodinele pregătesc tot felul de mâncăruri tradiționale. Playtech Știri îți explică cum să gătești cea mai bună carne de porc în untură. Lista ingredientelor de care ai nevoie pentru a pregăti carne la graniță. Cum obții un gust autentic ca pe vremea bunicilor.

Ce faci cu carnea de porc, înainte de a o găti

Pe lângă sarmale, tochitură cu mămăligă, slănină cu ceapă și alte mâncăruri sau combinații de alimente tradiționale, gospodinele pregătesc în luna decembrie carne la graniță. Acest preparat este mult îndrăgit în mod deosebit de generația adultă și de cei care locuiesc sau au locuit în mediul rural.

Carnea la graniță, care constă practic în bucăți de carne de porc crudă, lăsate la rece 4-5 zile, apoi preparate în ceaun, poate să fie consumată în forma dată sau în cadrul altor mâncăruri pe parcursul sezonului rece. Este ușor de pregătit.

Carne de porc în untură. Secretul bunicii

Secretul bunicii pentru un gust autentic constă în afumarea la rece, care oferă preparatului gust și culoare desăvârșite. Pentru a face acest lucru, se pune carnea la afumat într-o încăpere cu temperaturi de 12-22 grade Celsius, într-un mediu cât mai uscat, timp de 5 până la 14 zile.

De asemenea, la final, pe măsură ce scoți bucăți de carne din amestecul cu untură, se completează cu untură topică, astfel încât mâncarea să nu rămână neacoperită. În caz contrar, carnea poate să râncezească.

Te-ar putea interesa și: Câtă carne de vită se pune în cârnaţii pentru Crăciun. Aşa nu vor ieşi graşi, îi vei mânca fără probleme

Lista ingredientelor de care vei avea nevoie

  • carne de porc proaspătă (pulpă, spată)
  • cârnaţi proaspeţi de porc
  • untură de porc
  • boabe de ienibahar, foi de dafin (opţional)
  • sare

Te-ar putea interesa și: Cum a reacționat un englez care a mâncat mici și sarmale în România. Reacția lui a devenit virală

Cum prepari carne la graniță cu gust autentic

  1. Se taie carnea de porc și cârnații în bucăți de dimensiuni potrivite.
  2. Se topește untura într-o cratiță adâncă sau într-un ceaun.
  3. Se adaugă sare (o linguriță la 1 kilogram de untură).
  4. Se pot adăuga: ienibahar, foi de dafin sau alte ierburi, după preferințe.
  5. Se prăjește carnea, la foc mic, aproximativ 90-120 de minute.
  6. Se scoate carnea afară cu ajutorul unei spumiere și se adaugă cârnații.
  7. Se lasă cârnații la prăjit, la foc mic, aproximativ 30 de minute.
  8. Se scot cârnații și se așează lângă bucățile de carne, în vase de ceramică.
  9. Se toarnă untură peste carne și cârnați și se dă mâncarea la rece.

Carnea de porc și cârnații în untură pot fi consumați ca atare, oricând în perioada sezonului rece, sau alături de alte preparate, cum ar fi murăturile. Ai grijă! Nu arunca niciodată untura, ci folosește-o la gătit alte mâncăruri. O lingură de untură poate înlocui o cantitate importantă de ulei de floarea-soarelui.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Trucuri pentru a obține friptura de porc fragedă și suculentă
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Călin Georgescu a luat decizia. A anunțat în direct: Mă dezic total!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro