26 oct. 2023 | 22:36

Angajații din România care primesc 16 salarii anual. Când sunt recompensați

Economic
Angajații din România care primesc 16 salarii anual. Când sunt recompensați
Angajații din România care primesc 16 salarii anual. Când sunt recompensați

De obicei, un angajat primește un salariu pentru fiecare lună muncită, respectiv 12 pentru un an întreg. În cadrul unei instituții, însă, cei care lucrează acolo au privilegiul de a primi nu mai puțin de 16 salarii. Câți bani încasează lunar acești angajați și câte alte beneficii au.

Angajații care primesc 16 salarii

Cine nu și-ar dori, ca pe lângă salariul pe care îl primește lună de lună, să mai aibă parte și de altele bonus? Majoritatea au 12 plăți pentru un an, dar se pare că există unii angajați ce primesc de la locul de muncă 16 salarii într-un an.

Este vorba despre șefii și angajații Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care primesc anual 16 salarii. Instituția a decis să acorde, pe lângă cele 12 salarii lunare, și altele suplimentare, bonus pentru activitatea depusă de personal.

Această informație devine a apărut în contextul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a fost martora situației dificile în ultimii doi ani, când companiile Euroins și City Insurance, principalii jucători pe piața asigurărilor auto obligatorii (RCA), au intrat în faliment.

Ulterior, prețurile acestor polițe au înregistrat creșteri semnificative. În primăvară, Guvernul a stabilit un plafon pentru tarifele polițelor RCA, iar recent a decis să prelungească această măsură până la sfârșitul anului.

Astfel, în contractul angajaților se precizează și patru salarii suplimentare: unul suplimentar de Crăciun, unul pentru vacanță, altul de ziua instituției și unul ca bonus de performanță. În total, 16 salarii pentru un singur an.

Ce salarii au angajații ASF

Claudiu Năsui, deputat USR, a reușit să obțină Contractul Colectiv de Muncă în urma unui proces cu ASF. Astfel, a avut acces la unele informații cu care a reușit să surprindă, detalii la care mulți nu se așteptau.

Află și: Primar de comună din România cu 900 de locuitori, dar cu salariu de 15.000 de lei! Cine i-a mărit leafa, strigător la cer!

Dacă înainte, angajații ASF aveau 14 salarii, acum au mai fost adăugate încă două, bonus. Astfel, deputatul a dezvăluit că, numai în 2022, consiliul ASF, format din nouă persoane, a primit în total 1,5 milioane de euro.

Nu s-a lăsat mai prejos nici președintele Nicu Marcu. Oficialul a încasat venituri de până la 25.000 de euro brut pe lună. De altfel, angajaților li se decontează și transportul, chiria, dar și deplasările externe.

„Iată salariile consiliului pe care și le secretiza ASF. În total, peste 1.5 milioane de euro doar în 2022 pentru cei 9 care conduc ASF. Fără să punem la socoteală «mărunțișul» din decontarea transportului, chiriei și deplasărilor externe.

«Numărul unu» este probabil domnul președinte Nicu Marcu, a avut venituri lunare de 25.000 euro brut. Totul din banii dumneavoastră. După un an jumătate de procese am primit și noi cifrele. Dacă tot îi plătiți salariul, n-ar fi rău să aflați și cât este”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Beneficiile angajaților ASF

Cele 16 salarii nu sunt singurele beneficii ale angajaților ASF. Cei care au un post în cadrul acestei instituții se bucură de mult mai multe avantaje, spre deosebire de alți angajați din România.

Vezi și: Ce salariu are un mecanic, în 2023. E o meserie bănoasă chiar şi în România

Conform Contractului Colectiv de Muncă, angajații ASF beneficiază de o serie de drepturi suplimentare în afara celor 12 salarii standard. Aceste beneficii includ:

Prime anuale echivalente cu 100% din salariul brut și indemnizația brută lunară pentru evenimente precum Ziua ASF și concediul anual. În plus, o astfel de primă anuală suplimentară este acordată fără niciun motiv specific.

Angajații mai primesc o primă de performanță sub forma unui salariu suplimentar și au o serie de zile libere pentru diverse evenimente de familie, inclusiv căsătoria unui copil sau decesul socrilor.

De asemenea, li se acordă o zi liberă în ziua de naștere, indiferent dacă aceasta cade într-o zi lucrătoare sau nu. Tot ASF oferă și sprijin financiar în valoare de 8.775 de lei pentru situații medicale deosebite și unul în valoare de 8.500 de lei în cazul decesului unei rude de gradul I.

Cei care lucrează pentru ASF primesc cadouri pentru copii cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și 1 iunie, precum și o subvenție lunară de 300 de lei pentru abonamente la săli de fitness sau activități de wellness și vouchere de vacanță și tichete de masă.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Veste mare de la Buckingham. Kate se va transforma total
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro