18 oct. 2023 | 09:59

Ce salariu are un mecanic, în 2023. E o meserie bănoasă chiar şi în România

Economic
Ce salariu are un mecanic, în 2023. E o meserie bănoasă chiar şi în România
E o meserie bănoasă chiar și în România; puțini o mai practică. Cât câștigă un mecanic în 2023, în funcție de experiență.

În ciuda faptului că majoritatea românilor care practică această meserie aleg să profeseze în străinătate, și în țară salariile acordate celor cu experiență sunt bune. Cât câștigă un mecanic în 2023, în funcție de experiența pe care o are. Chiar și cei fără studii superioare încasează venituri frumoase.

Cât de căutați sunt mecanicii în România

Când vine vorba despre activitățile profesionale comune din România, percepția generală este că se câștigă prost sau foarte prost. Realitatea ne arată însă că există o serie de meserii care, dacă sunt practicate cu responsabilitate și seriozitate, pot să aducă venituri frumoase.

Una dintre acestea este meseria de mecanic. În ciuda credințelor populare, atât în țara noastră, cât și în străinătate, profesioniștii care știu cum să repare un autoturism nu sunt altfel decât apreciați. La capitolul angajări, mecanicii sunt unii dintre cei mai căutați specialiști în țară.

Ce salarii au angajații în domeniul auto

De la începutul anului 2023 până în perioada actuală, pe platformele de recrutare online din România au fost postate, pentru domeniul de activitate mecanică, peste 3 mii de posturi. Aproximativ 13 la sută dintre acestea reprezintă oferte făcute de străini, potrivit datelor analizate.

Veniturile salariale lunare nete acordate muncitorilor din domeniul de activitate menționat pot varia, în funcție de responsabilități. Astfel, un tehnician reparator încasează în medie 3.500 lei net pe lună, în timp ce un vopsitor auto câștigă lunar 5.000 de lei net. Cât câștigă un mecanic în 2023 însă?

Cât câștigă un mecanic în 2023, de fapt

În România, în anul 2023, salariul mediu al unui mecanic care lucrează în domeniul service și al reparațiilor auto este de 4.000 de lei pe lună, potrivit comparatorului salarial eJobs, Salario. Este vorba despre veniturile lunare acordate celor care activează pe baza unui contract de muncă fix.

„Când acești specialiști lucrează în sistem de freelancing, veniturile pe care le încasează depășesc în aproape toate cazurile 5.000 de lei pe lună, în funcție de numărul de lucrări preluate și de complexitatea acestora”, a declarat Roxana Drăghici, reprezentant eJobs.

Mecanicii care activează pe poziții entry level, ce nu necesită urmarea studiilor superioare, încasează venituri salariale lunare nete în valoare de 3.200 lei, în medie, la nivel național.

De la ce sumă pornesc salariile peste hotare

Te-ar putea interesa și: Cât câștigă muncitorii din România în comparație cu cei din alte țări europene. Statele în care sunt plătiți cel mai bine

În cazul mecanicilor care lucrează peste hotare, salariile lunare pornesc de la suma de 1.500 de euro net. Motivul pentru care meseria este atât de bine plătită: activitatea profesională în cauză cere competențe tehnice foarte specifice,din ce în ce mai greu de găsit pe piață.

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce imagini posta pe rețelele sociale
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
SE PLĂTESC 1.000 de lei direct de la stat. Banii intră în cont cu o condiție simplă
Capital.ro
Horoscop 18 mai 2024. Taurii se confruntă cu situații bizare în cuplu, Leii au ego-ul rănit
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro