Suntem în ultima lună de toamnă, cel puțin calendaristic, dacă nu și din punctul de vedere al vremii, având în vedere că au fost și 30 de grade. Dar, așa cum am mai scris, România este frumoasă și în această perioadă, așa că din ciclul ”Turist prin țara mea!”, am decis să vă prezentăm patru destinaţii de toamnă aproape de Bucureşti. Ca primă recomandare, trebuie să ajungi cât mai repede aici, având în vedere că peisajele sunt rupte din Rai.
Din ce motive, nu știm, dar unii oameni au tendința de a evita să călătorească în timpul sezonului de toamnă. Într-adevăr, în acest sezon vremea poate deveni mohorâtă și ploioasă, lucru pe care oamenii doresc să îl evite atunci când descoperă locuri noi.
În România, luna octombrie este ideală pentru călătorii, deoarece nu plouă prea mult, temperatura este potrivită, mai ales acum, când avem în termometre până la 30 de grade, merită să îți planifici o călătorie, în cele patru destinaţii de toamnă aproape de Bucureşti.
Așadar, dacă nu ai un plan pentru finalul de săptămână, sau, mai bine zis nici o idee pentru acest final de lună, îți propunem noi patru destinaţii de toamnă aproape de Bucureşti, locuri unde ai putea merge, numai pentru peisajele de vis de aici, dacă nu și pentru altceva.
De la sate pitorești ascunse în Munții Carpați la situri istorice izolate, aceste locuri și atracții oferă o privire asupra istoriei bogate și frumuseții naturale a țării.
Descoperă și tu: Locul unic din România care fascinează turiştii străini. Planta pe care nu o mai vezi în altă parte, puţini români ştiu de ea
Așa că ne-am gândit să pornim călătoria noastră în cele patru destinaţii de toamnă aproape de Bucureşti, mergând spre județul Buzău, unde vom găsi un loc plin de viață, culoare, și spectaculos, și anume Lacul Vulturilor.
Dacă vrei să explorezi România, nu ar trebui să ratezi Lacul Vulturilor, un loc situat la o înălțime de 1.420 de metri, mergând pe un traseu cu peisaje de vis prin Munții Siriu.
Această bijuterie ascunsă din județul Buzău oferă o privire autentică asupra naturii, iar toamna aici ai parte de un pastel de culori spectaculoase, care se întinde pe o suprafață totală de 1 hectar și are o adâncime de cel puțin 2 metri.
Ca și traseu, vei avea de parcurs cei aproximativ 166 de km în cam 4 ore și 20 de minute, pe Autostrada București Ploiești, urmând apoi drumul spre Buzău. Odată ajuns la punctul de start al traseului montan spre Lacul Vulturilor, la o altitudine de 570 de metri, va trebui să parcurgi drumul de la Crasna spre Cascada Urlătoarea, apoi pe la Poarta Vântului, ca la final să ajungi la Lacul Vulturilor.
Drumul va dura aproximativ 90 de minute, asta dacă ai condiție fizică bună și mergi la pas întins. Sus, lângă lac, dacă vrei să campezi, ai varianta de a te caza la Cabana Lacul Vulturilor, sau, dacă îți place să dormi în aer liber, poți aduce cu tine un cort.
Dar, noi mergem mai departe, ca ”Turist prin țara mea!” și ne oprim la următorul loc din lista noastră cu cele patru destinaţii de toamnă aproape de Bucureşti, care este tot aici, în județul Buzău, și anume Munții Siriu.
Să fii ”Turist prin țara mea!” ar trebui să devină un desiderat pentru fiecare dintre noi, având în vedere că sunt mulți români care nu au vizitat nici măcar un sfert din ce are România de oferit din acest punct de vedere.
Citește despre: Locul unic din România care fascinează turiştii străini. Planta pe care nu o mai vezi în altă parte, puţini români ştiu de ea
De la Lacul Vulturilor ne îndreptăm spre locul de unde se poate vedea toată frumusețea zonei, Munții Siriu, ceva mai sus de lac, oricum suntem deja la peste 1.400 de metri, nu?
Din Bsca Chiojdului se pleacă spre Munții Siriu parcă scoși din Rai, unde vei găsi o sumedenie de locuri de vizitat și fotografiat, după cum urmează:
Toate aceste puncte de atracție turistică au de oferit câte ceva turistului avid de frumos, mai ales în acest final de toamnă.
Am bifat, așadar, un alt loc din lista cu cele patru destinaţii de toamnă aproape de Bucureşti, așa că ne îndreptăm spre județul Argeș, unde vom descoperi o altă față a unui orășel cu iz burghez și interbelic.
Dar nu vă speriați dacă i se mai spune și ”orașul unde plouă de trei ori pe săptămână”, nu e chiar așa.
Câmpulung Muscel este una din cele mai vechi așezări din această zonă a țării, cu multe clădiri construite în perioada interbelică, cu celebrul magazin de pălării ”La Măgeanu” din piesa Titanic Vals de Tudor Mușatescu, și cu oameni calzi, calmi și frumoși.
Istoria locului spune că înainte de a se construi celebrul Castel Peleș la Sinaia, Regele Carol I, îndrăgostit de zonă, propunea Muscelenilor, boierii mari din această zonă, să fie așezat edificiul chiar în Câmpulung Muscel.
Vezi despre: Locul din România interzis turiştilor, este foarte periculos. Cetatea este unică în Europa
Numai că avea să primească un refuz total din partea boierimii, dar, pentru că erau aduse deja materiale, Carol I a decis să construiască prima școală de aici, astăzi cunoscută sub numele de Colegiul Național Pedagogic ”Carol I”, un loc plin de istorie și cu o arhitectură păstrată exact ca la momentul inaugurării sale, din 1896.
De la Câmpulung Muscel (oraș despre care s-a mai scris), ne îndreptăm spre alt loc din lista cu cele patru destinaţii de toamnă aproape de Bucureşti, și anume Parcul de Aventură Comana.
Situat la nu mai mult de 39 de kilometri de București, Parcul Comana este unul din acele locuri unde câțiva oameni inimoși, cu idei îndrăznețe, și cu investiții importante, au decis să schimbe fața acestui loc plin de viață. Aici sunt lucruri de făcut pentru fiecare, și pe gustul fiecăruia.
De la zone de restaurante, o grădină zoologică și până la zonele de parapantă și activități de supraviețuire, toate le găsești aici, în Parcul Comana.
În afară de asta, la Comana vei găsi și o mică deltă, care are o poveste interesantă, spusă de ghizii care te vor conduce cu vaporașul și-ți vor povesti despre loc.
Acum, că ne-am întors în București și ai aflat și care sunt cele patru destinaţii de toamnă aproape de Bucureşti, poate îți va plăcea ca pe viitor să devii și tu ”Turist prin țara mea!”, și să vizitezi și alte locuri, neștiute, necunoscute, dar pline de peisaje spectaculoase. Drum bun!