Astăzi vă propunem un nou parcurs din ciclul „Turist prn țara mea” în locul magic din România pe care toți străinii vor să îl vadă. Vorbim astăzi de un adevărat tărâm de poveste, cunoscut sub numele de „Grădina Zmeilor”, un loc unde peisajele îți taie răsuflarea. Citește mai departe și află unde se află acest loc, parcă scos din basmele de altă dată.
România este o țară plină de bijuterii ascunse care așteaptă să fie explorate. De la frumusețea naturală uimitoare la atracțiile culturale unice, în România există ceva pentru toată lumea. Fie că ești în căutarea unei escapade romantice sau a unei vacanțe în familie, bijuteriile ascunse ale României îți pot oferi o experiență de neuitat. De la priveliști montane superbe la situri istorice fascinante, vei găsi o mulțime de atracții interesante de explorat în România.
Din ciclul „Turist prin țara mea!”, mergem astăzi către un loc, despre care sunt puțini cei care știu cu adevărat. Vorbim despre locul magic din România pe care toţi străinii vor să îl vadă. Vorbim, așadar, de una din multele zone protejate, cunoscută sub numele de „Grădina Zmeilor”. Situată în județul Sălaj, „Grădfina Zmeilor” oferă turistului amator de senzații tari, un tărâm de poveste, unde peisajele îţi taie răsuflarea.
Dacă îți pui în plan să ajungi aici, în acest tărâm de poveste, va trebui să străbați cei 537.4 km, de la București la Jibou, iar ca timp ai de mers aproximativ 6 ore. Vei merge spre drumul spre Sibiu, pe DN7, apoi pe A1, pre Nădlac/Borș/Sebeș, ca într-un final să intri pe DN1H și să ajungi la destinație. De aici mai ai aproximativ 10 kilometri până la rezervația naturală „Grădina Zmeilor”, situată mai exact în bazinul Almașului, în satul Gâlgău Almașului.
Odată ajuns aici, te vei lovi de peisajele care îţi taie răsuflarea, mai ales dacă plănuiești să ajungi aici pe timp de vară. Traseul până în vârf durează aproximativ o oră demers, dar staqfisfacția de la finalul urcușului nu se compară cu nimic. Există deja o cărare bătătorită, cu niso și scări făcute din lemn, iar din vârf o să vezi, în toată splendoarea ei, Valea Uriașilor. Tot aici vei găsi mai multe formațiuni, formate în timp datorită eroziunii apei, a vânturilor șia proceselor de îngheț și dezgheț, formațiuni denumite de localnici Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul și Sfinxul.
Exșistă și o legendă care este legată de „Grădina Zmeilor”, care spune că pe vremuri în zonă ar fi trăit o fată frumoasă care s-ar fi îndrăgostit de un soldat, iar mama vitregă a fetei, nefiind de acord cu această dragoste, ar fi blestemat-o pe tânăra frumoasă, care s-a transformat în stană de piatră. A existat și o fromațiune stâncoasă legată de această legendă, numai că, în urma eroziunilor apei, în 1973 avea să fie distrusă.
Sunt încă multe locuri în România neexplorate și nedescoperite încă, dar sunt și alte locuri, precum „Grădina Zmeilor”, care nu fac altceva decât să întărească acele vorbe care spun că „România este Grădina Maicii Domnului”, prin frumusețea locurilor și peisajele parcă venite din Rai.