07 sept. 2023 | 15:57

Ce se plantează în grădină în luna septembrie. Trucuri de la cei mai iscusiți grădinari

Diverse
Ce se plantează în grădină în luna septembrie. Trucuri de la cei mai iscusiți grădinari
Aceste plante și legume vor tine toata iarna

Grădina ta are nevoie de îngrijire în permanență, cu atât mai mult cu cât a venit toamna. Poate te întrebi ce se plantează în grădină în luna septembrie, iar răspunsul te va încânta. Grădina ta va căpăta o altă față și te vei bucura de plante superbe.

Toamnă în grădină

Culorile încep să se schimbe, iar pe măsură ce plantele se înmulțesc, verdele intens al primăverii și al începutului verii începe să se estompeze, fiind înlocuit de nuanțe de auriu și bronz. 

În această perioadă a anului, este momentul să strângi semințe de la unele dintre plantele anuale și perene pe care vrei să le răspândești în continuare prin grădină.

Citește și: A presărat bicarbonat de sodiu peste trandafiri și a descoperit un truc excelent. Ce s-a întâmplat în 48 de ore

De asemenea, înainte de a te apuca de orice, ar trebui să faci curățenie în grădină. Privește bine plantele și legumele deja existente și culege frunzele moarte sau buruienile.

Observă plantele cărora le merge bine, iar cele care au murit ar trebui scoase ca să pui altceva în locul lor.

Apoi, gândește-te la plantele și legumele preferate și găsește-le un loc în grădina ta astfel încât să aibă parte de ceea ce au nevoie. 

Te-ar putea interesa și: Plantele care nu au nevoie de îngrijire în grădina ta. Vor crește imediat, nu trebuie udate zilnic

Sunt unele pe care nu le poți planta toamna, pentru că sunt sensibile la frig, așa că pe acestea le poți pune în ghiveci și replanta la primăvară în grădină. 

Ce se plantează în grădină în luna septembrie

În luna septembrie, cei care au grădini știu că aceasta este perioada în care se pregătesc plantele pentru anul viitor. De la tăieri, curățare, înmulțire sau plantări, toate aceste sarcini te fac să petreci destul de mult timp în grădină.

Rezultatele, însă, vor fi pe măsură.  

Dacă te întrebi ce se plantează în grădină în luna septembrie, iată câteva idei:

Plantele și florile cu bulbi: lalele, narcise, zambile și flori care trebuie să treacă prin frig pentru a înflori. Bulbii trebuie să fie sănătoși, ca să nu îmbolnăvească alte plante.

Vezi și: Ce să faci dacă trandafirii din curte au găuri în frunze. Aşa îi poţi salva, e trucul grădinarilor

Butașii de trandafiri adoră luna septembrie și în special perioada umedă dar nu foarte rece, ci dimpotrivă, caldă. Mocirlirea este esențială, iar dacă pui și un îngrășământ va fi perfect.

În septembrie se plantează și arbuști ornamentali sau fructiferi, pentru că este suficient de cald și umed încât rădăcinile să crească și să treacă peste iarnă.

La mijlocul lunii septembrie poți planta plantele veșnic verzi și coniferele.

Pentru o grădină superbă anul următor, plantează gălbenele, albăstrele și alte flori anuale.

Plantează salată. Cu un sol bun, salata se poate dezvolta în timpul sezonului de toamnă. Crește super rapid și poate fi gata de recoltare în doar aproximativ 30 de zile de la semănat.

Vremea geroasă și răcoroasă este ideală pentru varza de Bruxelles, care este plină de vitamina C. Aceasta preferă un sol fertil și bine drenat și trebuie să i se acorde un spațiu cuprins între 18 și 24 de centimetri pentru a se întinde pe măsură ce crește.

Vezi și: Ce trebuie să faci cu trandafirii din grădină la final de iulie pentru flori din belşug. Aşa vei fi invidiat de toată lumea

Ridichile, perfecte pentru containere sau paturi de grădină, pot crește în doar 20 de zile. Trebuie doar să menții solul umed și să ții cont de spațierea corespunzătoare.

Cel mai bine în pământ sau în paturi ridicate, usturoiul poate fi plantat în septembrie pentru o recoltă până la mijlocul verii.

Bujorii sunt absolut deosebiți. Plantează-i în toamnă pentru a te bucura de frumusețea lor în primăvara anului viitor. Această plantă care necesită puțină întreținere are nevoie de soare deplin și de un sol umed care se drenează bine. Plantează-i la cinci centimetri sub suprafața solului și menține o distanță de aproximativ un metru și jumătate între ei pentru a permite o bună circulație a aerului.

Ce trebuie să faci toamna în grădină

Pentru început, va trebui să divizezi plantele erbacee perene.

Recoltează semințele de la plantele perene și anuale care înfloresc la începutul verii. Dezgropă și depozitează cartofii rămași, dacă ai.

Te-ar putea interesa și: A pus folie alimentară în toții pomii din grădină și a descoperit ceva fabulos. Chiar e trucul anului, vei face și tu așa

Seamănă plante anuale rezistente, cum ar fi albăstrele. Ia butași de conifere. 

Ierburile ornamentale își intră în drepturi în această perioadă a anului, multe dintre ele păstrându-și forma până bine în timpul iernii. Împletite cu plantele erbacee cu flori de sfârșit de vară, acestea aduc o strălucire în grădină. 

Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Cel mai mic stat din lume va apărea în Balcani: „Vaticanul musulmanilor”, condus de Baba Mondi, liderul unei secte islamice, în Albania
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Prințul a revenit în Familia Regală. A fost dorința Regelui Charles
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Ungaria e în alertă! Inundații catastrofale la Budapesta. Ungurii sunt speriați
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
DONALD TRUMP a ANUNȚAT! MĂSURI RADICALE dacă ajunge PREȘEDINTE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Lidia Buble, în doliu. Cântăreața a făcut anunțul trist pe rețelele de socializare: „Așa ne binecuvânta mereu”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro