26 iul. 2023 | 12:54

A presărat bicarbonat de sodiu peste trandafiri și a descoperit un truc excelent. Ce s-a întâmplat în 48 de ore

Utile
A presărat bicarbonat de sodiu peste trandafiri și a descoperit un truc excelent. Ce s-a întâmplat în 48 de ore
Transformă-ți grădina de trandafiri într-un sanctuar

Dacă ești pasionat de grădinărit, și mai ales de flori, este important să ai grijă de ele. De exemplu, de trandafiri. Și dacă nu știi cum, îți explicăm noi de ce să presari bicarbonatul de sodiu peste trandafiri. Nu e nimic complicat, ci doar un truc excelent care-și va face efectul în doar 48 de ore. Citește mai departe și află detaliile.

Transformă-ți grădina de trandafiri într-un sanctuar

Pe lângă mirosul lor îmbietor, trandafirii sunt flori spectaculoase care merită grija ta zilnică. Așa că, îți poți transforma grădina de trandafiri într-un adevărat sanctuar folosind un ingredient simplu pe care îl ai deja în bucătărie, și anume bicarbonatul de sodiu.

Poți să-ți iei adio de la bolile supărătoare ale trandafirilor, care împiedică creșterea plantelor și salută-ți trandafirii înfloritori și rezistenți la boli.

Vezi și: Ce să faci dacă trandafirii din curte au găuri în frunze. Aşa îi poţi salva, e trucul grădinarilor

Descoperă puterea incredibilă a acestei soluții naturale, pe măsură ce îți dezvăluim secretele utilizării bicarbonatului de sodiu pentru a controla și preveni eficient bolile comune ale trandafirilor.

Folosește bicarbonatul de sodiu pentru a controla bolile trandafirilor

Bicarbonatul de sodiu  poate fi folosit ca remediu natural și eficient din punct de vedere al costurilor pentru a controla anumite boli ale trandafirilor. În timp ce bicarbonatul de sodiu este o modalitate ieftină și organică de a trata bolile fungice la trandafiri, utilizarea sa excesivă poate dăuna plantelor.

Atunci când este folosit în mod repetat pe plante, bicarbonatul de sodiu ajunge în sol și se acumulează acolo. Acesta se combină apoi cu ionii de calciu și magneziu din sol, îngreunând primirea acestor substanțe nutritive de către plante.

Un alt avertisment în acest caz este să aplici spray-ul cu bicarbonat de sodiu dimineața devreme pe trandafiri. În caz contrar, acesta poate arde frunzele. Din același motiv, evită să aplici bicarbonat de sodiu pe trandafiri pe vreme caniculară.

Iată cum puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a ajuta la prevenirea și gestionarea bolilor comune ale trandafirilor:

Bicarbonatul de sodiu ajută la combaterea mucegaiului pudrat

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu și o lingură de ulei horticol, cum ar fi uleiul de neem,  cu 2 litri de apă. Pulverizează amestecul pe frunzele și tulpinile plantei de trandafir, concentrându-te pe zonele afectate de otrăvire.

Aplică spray-ul la fiecare 7-10 zile sau după ploaie pentru a ajuta la prevenirea răspândirii otrăvii.

Vezi și: Ce trebuie să faci cu trandafirii din grădină la final de iulie pentru flori din belşug. Aşa vei fi invidiat de toată lumea

Ingredientul banal ajută la prevenirea petelor negre

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu și o lingură de săpun lichid cu 2 litri de apă.

Pulverizează amestecul pe frunzele de trandafir, asigurând o bună acoperire, în special pe partea inferioară a frunzelor.

Aplică acest spray la fiecare 7-10 zile, începând cu începutul primăverii, înainte de apariția bolii, și continuați pe tot parcursul sezonului de vegetație.

Bicarbonatul de sodiu ajută la combaterea ruginii

Amestecă patru linguri de bicarbonat de sodiu cu 2 litri de apă. Pulverizează soluția pe plantele de trandafir, udând bine frunzele, inclusiv partea inferioară a frunzelor.

Ulterior, aplică această pulverizare la fiecare 7-14 zile, începând de la începutul primăverii, înainte de apariția simptomelor de rugină, și continuă până când boala este sub control.

De ce ar trebui să folosești bicarbonatul de sodiu pe trandafirii tăi

Fie că faci prăjituri sau produse de patiserie, fie că faci curățenie în casă, bicarbonatul de sodiu are un scop foarte bun. Dar teritoriul său este dincolo de gospodărie. Acest ingredient puternic poate menține sănătoși și trandafirii tăi.

Vezi și: Cum să prepari șerbet de trandafiri ca pe vremuri. Beneficiile neștiute ale petalelor

Bicarbonatul de sodiu  este folosit la trandafiri ca fungicid natural pentru a ajuta la prevenirea bolilor fungice, cum ar fi otrăvirea și pătarea neagră. Acesta creează un mediu alcalin care inhibă dezvoltarea sporilor fungici.

Ce este mucegaiul pe trandafiri?

Meiul pudrat apare ca un strat de pulbere pe trandafir, care îi împiedică creșterea și îi poate diminua valoarea estetică și de sănătate.

Această boală apare atunci când există o perioadă lungă de nopți reci și umede, cu o umiditate de aproximativ 90 până la 99 la sută și zile fierbinți. Dacă nu este îngrijită, boala va ierna și va reveni în primăvară.

Ce este pata neagră a trandafirului?

Pata neagră a trandafirului este o altă boală fungică comună care provoacă defolierea trandafirilor și pete întunecate pe tulpini și frunziș.

Pierderea repetată a frunzelor slăbește plantele de trandafir și le face mai sensibile la daunele provocate de iarnă. În general, apare dacă planta rămâne umedă timp de aproximativ șapte ore la o temperatură cuprinsă între 65 și 75 de grade Celsius.

Alte sfaturi pentru grădina ta de trandafiri

Este important să aplici pulverizările cu bicarbonat de sodiu dimineața devreme sau seara târziu pentru a preveni arsurile solare pe frunze. Testează întotdeauna soluția de bicarbonat de sodiu pe o zonă mică a plantei înainte de a o aplica pe scară largă, pentru a te asigura că trandafirul nu are reacții adverse.

Monitorizează periodic trandafirii pentru a depista semne de boală și îndepărtează cu promptitudine orice material vegetal infectat pentru a preveni răspândirea bolilor. Asigură o circulație adecvată a aerului în jurul plantelor de trandafiri, distanțându-le în mod corespunzător și tăindu-le pentru a promova o bună circulație a aerului.

Nu uita că bicarbonatul de sodiu este mai eficient ca măsură preventivă decât ca măsură curativă. Dacă bolile persistă sau se agravează în ciuda utilizării bicarbonatului de sodiu, este posibil să trebuiască să iei în considerare tratamente suplimentare sau să consulți un expert local în grădinărit pentru sfaturi suplimentare.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Celebra actriță părăsește scena. Toți românii o iubesc
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cine salvează UE și România de la dezastru. Expert: „S-au împușcat într-un picior și i-au tras și pe alții după ei”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cele mai tari comedii de pe Netflix. Râzi cu lacrimi
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Doliu în televiziune! A murit actorul copilăriei noastre. Toți l-am iubit
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru DONALD TRUMP! Republicanii au intrat în PANICĂ
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro