25 apr. 2023 | 11:42

Plantele care nu au nevoie de îngrijire în grădina ta. Vor crește imediat, nu trebuie udate zilnic

Diverse
Plantele care nu au nevoie de îngrijire în grădina ta. Vor crește imediat, nu trebuie udate zilnic
Plantele care nu au nevoie de îngrijire în grădina ta

Pentru unii, sunt un hobby, pentru alții, simple elemente de decor, o pată de culoare ce dă personalitate oricărei încăperi sau grădini. Dacă nu reușești să le ții în viață prea mult timp, trebuie doar să știi ce alegeri să faci. Acestea sunt plantele care nu au nevoie de îngrijire în grădină. Vor crește imediat, nu trebuie udate zilnic.

Plantele care nu au nevoie de îngrijire

Cine nu visează să se poată bucura de o grădină îngrijită, plină de flori și plante ornamentale care se dezvoltă armonios? Mulți știu că pentru a obține astfel de rezultate, este nevoie de timp, efort și investiții destul de mari.

Doar pentru că nu poți dedica foarte mult timp și atenție amenajării grădinii, nu înseamnă că nu te poți bucura de ea. Există câteva plante care nu au nevoie de îngrijire, care pot crește fără să fie udate prea des.

Când alegi plantele și florile pentru curtea ta, trebuie să ții cont de câteva detalii importante, precum cantitatea de precipitații și temperaturile medii din zona în care locuiești.

Pentru acoperirea solului, plantele „târâtoare” sunt un pariu bun. Aceasta înseamnă că probabil că se vor răspândi de la sine, fără ajutorul tău. Cimbru târâtor, sedum târâtor și jenny târâtor sunt soiuri care se vor răspândi de la sine cu puțină sau deloc intervenție. Toate au, de asemenea, flori frumoase la un moment dat în timpul sezonului cald.

Te-ar putea interesa și: A pus folie alimentară în toții pomii din grădină și a descoperit ceva fabulos. Chiar e trucul anului, vei face și tu așa

Nu va trebui să le uzi zilnic

La capitolul arbuști, hortensiile cu frunze de stejar, arbuștii de weigela și ienupărul sunt toate opțiuni de întreținere redusă. În timp ce hortensiile și weigela sunt ambele soiuri cu flori, ienupărul este un conifer veșnic verde care dă o pată e culoare grădinii. Toată îngrijirea de care au nevoie este cantitatea adecvată de lumină solară și o tăiere o dată pe an.

Pe lista florilor care vor crește cu puțină îngrijire, se numără: floarea soarelui, butoane de burlac și zinnia. Dacă primesc suficientă lumină naturală, vor face flori mari, spectaculoase.

Plantele care nu au nevoie de îngrijire în grădina ta sunt și narcisele și zambilele. Ploile din lunile de primăvară le asigură apa de care au nevoie. După aceea, au nevoie doar de lumina soarelui pentru a prospera. Acești bulbi vor produce flori sezon după sezon.

Te-ar putea interesa și: Florile care își schimbă de trei ori culoarea după ce înfloresc. Sunt spectaculoase, trebuie să le ai în grădină

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Schimbări majore la Instagram. Cum vor fi afectați utilizatorii
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Șoferii români sunt obligați. Se aplică din 1 MAI. Regulile pe care scrie amendă şi SUSPENDARE PERMIS
Capital.ro
Pască cu brânză în aluat pufos de cozonac. Ingredientul care face ca aluatul să fie identic cu cel de la coferărie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Este INTERZIS în MIERCUREA MARE! Păcat greu dacă nu respecți
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro