20 aug. 2023 | 17:13

Fructele care au cel mai puțin zahăr. Le poți consuma fără probleme și noaptea

Sănătate
Fructele care au cel mai puțin zahăr. Le poți consuma fără probleme și noaptea
Zahărul natural care se găsește în fructe și legume

Nu este o noutate pentru nimeni faptul că consumul de fructe este bun pentru sănătate. Acestea fiind spuse, dacă sunteți preocupat de aportul de zahăr, fie din cauza diabetului sau din alte motive, nu toate fructele sunt create la fel. Din acest motiv, vorbim azi despre fructele care au cel mai puțin zahăr. Dieteticienii spun că le poți consuma fără probleme și noaptea.

Optează pentru fructul întreg în loc de sucul acestora

Înainte de a începe să te mănânci din bomboanele mamei natură, experții spun că mai sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont.

Atunci când vine vorba de nivelul de zahăr din sânge, este întotdeauna mai bine să optezi pentru fructul întreg în loc să bei doar sucul acestuia și că până și fructele cu conținut scăzut de zahăr pot avea un impact asupra nivelului de glucoză atunci când sunt consumate ca și ”carbohidrați goi”.

Acesta este motivul pentru care ar fi înțelept să asociezi fructele cu o proteină sau o grăsime sănătoasă ori de câte ori este posibil. Zaharurile naturale care se găsesc în fructe sunt o poveste foarte diferită și nu există limite maxime pentru consumul lor.

În special pentru că acestea sunt adesea surse bune de fibre alimentare și nutrienți și sunt procesate de organism foarte diferit de zaharurile adăugate.

Vezi și: Cum să faci gem de gutui fără zahăr. Secretul care ajută să aibă același gust delicios

Ca atare, urmăreștei să consumi zaharuri naturale în locul zaharurilor adăugate ori de câte ori poți și să știi că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la consumul de fructe.

Deși este posibil din punct de vedere tehnic să obții prea mult dintr-un lucru bun, experții spun că ar trebui să te străduiești foarte mult pentru a atinge un nivel problematic de consum de zahăr doar din fructe.

Ce trebuie să înțelegi din asta? Evită zahărul adăugat, dar nu-ți face griji pentru cel natural care se găsește în fructe și legume.

Iar dacă ai diabet, nu uita că cel mai important lucru este să-ți monitorizezi nivelul glicemiei conform instrucțiunilor medicului, deoarece acesta poate fi influențat de o varietate de alimente, inclusiv fructe, și este foarte important pentru sănătatea ta.

Care sunt fructele care au cel mai puțin zahăr, conform dieteticinilor

Acum, este posibil să dorești să reduci consumul de zahăr, dar să-ți stăpânești pofta de dulce poate fi incredibil de dificil.

Poate că ai renunțat deja la zaharurile procesate, dar nu ți-ai dat seama cât de mult zahăr conțin fructele. Sau poate că trăiești cu diabet și vrei să știi ce fructe vor avea cel mai mic impact asupra glicemiei tale.

În timp ce fructele oferă mulți nutrienți importanți, unele soiuri sunt mai bogate în zahăr decât altele. Află acum care sunt fructele cu cel mai mic puțin  zahăr pentru a-ți satisface pofta de dulce fără a sparge banca de zahăr.

1. Lămâi și limete, fructe destul de acid, fără zahăr

Bogate în vitamina C, lămâile și omologii lor verzi sunt fructe destul de acide. Există doar aproximativ 1,13 grame de zahăr într-o lămâie și 2,1 g într-o lămâie.

Vezi și: Rețete de băuturi răcoroase de vară. Cum să obții un cocktail delicios de vitamine și savoare

Acest lucru le face să fie adaosul perfect de aromă și cu conținut scăzut de zahăr la un pahar de apă.

2. Zmeurele, fructe de pădure uimitoare

Cu doar puțin peste 5 g, puțin mai mult de o linguriță, de zahăr per ceașcă și multe fibre pentru a vă ajuta să vă umpleți, zmeura este una dintre cele câteva fructe de pădure uimitoare care fac parte din listă.

3. Căpșunile, surprinzător de sărace în zahăr

Având în vedere cât de dulci și delicioase sunt, căpșunile sunt surprinzător de sărace în zahăr.

Fructele care au cel mai puțin zahăr. Le poți consuma fără probleme și noaptea

Are aproximativ 7 g de zahăr

O ceașcă de căpșuni crude are aproximativ 7 g de zahăr și mai mult de 100% din aportul zilnic recomandat de vitamina C.

Vezi și: Ce trebuie să faci căpșunilor din grădină în luna mai pentru o recoltă bogată. Așa te vei bucura de fructe săptămâni la rând

4. Murele, bogate în antioxidanți și fibre

Murele au, de asemenea, doar 7 g de zahăr pe cană. Și, ca un bonus, aceste fructe de pădure de culoare închisă sunt bogate în antioxidanți și fibre.

5. Kiwi sunt fructele care au cel mai puțin zahăr

Aceste fructe pufoase cu pulpă verde sunt considerate, din punct de vedere tehnic, un tip de fructe de pădure.

Kiwi unt bogate în vitamina C și sărace în zahăr, cu doar 6,7 g de zahăr per fruct. Puteți găsi kiwi pe tot parcursul anului la magazinul alimentar.

6. Grapefruit, excelent la micul dejun

Un alt fruct citric care face parte din listă este grepfrutul. Grepfruturile cu siguranță nu au un gust la fel de dulce ca strugurii.

Acestea reprezintă un plus excelent la micul dejun, cu doar 10,6 g de zahăr într-o jumătate de grepfrut.

7. Avocado printre fructele care au cel mai puțin zahăr

Deși s-ar putea să nu fie primul lucru care îți vine în minte când te gândești la fructe, avocado este într-adevăr un fruct și are în mod natural un conținut scăzut de zahăr.

Vezi și: De ce să consumi ulei de avocado, de fapt. Beneficiile pe care le are pentru corpul tău

Un avocado întreg crud are doar aproximativ 1 g de zahăr. Avocado are, de asemenea, o mulțime de grăsimi sănătoase, care vă vor ajuta să vă simțiți sătul.

8. Pepene verde în lista cu fructele care au cel mai puțin zahăr

Pepenii verzi sunt fructul iconic al verii. Pot părea un răsfăț, dar sunt săraci în zahăr. O cană întreagă de pepene verde tăiat în cuburi are mai puțin de 10 g de zahăr.

Un bonus al consumului de pepene roșu este că este o sursă excelentă de electroliți, vitamina A și vitamina C.

9. Pepene galben, are mai puțin de 13 grame

Cantalupii își datorează culoarea portocalie conținutului ridicat de vitamina A. O ceașcă din acest pepene delicios conține mai puțin de 13 g de zahăr.

Acest lucru poate fi un pic mai mult decât au alte fructe, dar este totuși mult mai puțin decât ați găsi într-o cutie de suc de 12 uncii, care are aproape 40 g de zahăr și foarte puțină valoare nutritivă.

10. Portocale sunt fructele care au cel mai puțin zahăr

Portocalele sunt o altă gustare dulce excelentă de care te poți bucura fără să consumi multe calorii sau mult zahăr.

Sunt, de asemenea, o modalitate bună de a vă spori aportul de vitamina C. O portocală tipică navel are aproape 14 grame de zahăr și aproximativ 77 de calorii.

11. Piersici, incredibil de dulci, dar cu puțin zahăr

Piersicile pot fi incredibil de dulci, dar cu mai puțin de 13 g de zahăr într-o piersică medie, ele pot fi considerate în continuare sărace în zahăr.

Concluzie

Aceste 11 din fructele care au cel mai puțin zahăr, între 1 și 13 g de zahăr. Dar nu uit că mărimea porției face diferența.

O porție de pepene verde reprezintă doar 1 ceașcă, iar consumul a 3 sau 4 cești de pepene verde poate însemna să consumi aproape la fel de mult zahăr ca și cum ai consuma o cutie de suc.

Bineînțeles, toate tipurile de fructe conțin mai multe vitamine, minerale și fibre decât gustările procesate cu zahăr.

Alimentele bogate în fibre încetinesc digestia, ceea ce înseamnă că zahărul din sânge nu va crește la fel de repede după ce mâncați fructe. Ca în cazul majorității lucrurilor din viață, moderația este cheia.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Moment critic pentru Ungaria. Viktor Orban anunță zile grele: NU cerșim!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro