Spune-mi cum îți îngrijești grădina primăvara, ca să îți spun ce recoltă vei avea! Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci căpșunilor în luna mai pentru a obține o recoltă bogată. Un truc simplu te va ajuta să te bucuri de fructe săptămâni la rând.
Primăvara este poate cel mai important sezon pentru grădinari. În aceste trei luni, se pregătește pământul, se plantează răsadurile, se aplică primele tratamente împotriva dăunătorilor, se toaletează pomii și arbuștii. Pașii făcuți în această perioadă au un impact uriaș asupra modului în care se vor dezvolta plantele și asupra recoltei.
Luna mai este cu totul specială, ea aducând o adevărată explozie de culoare în grădinile oamenilor: flori noi, boboci proaspeți ce încep să se deschidă. Tot acum încep să apară și să crească buruienile și insectele dăunătoare.
Te-ar putea interesa și: Căpşunile din supermarketuri şi piaţă, un adevărat pericol pentru români. Ce trebuie să faci pentru a nu te îmbolnăvi
Vremea imprevizibilă poate afecta și ea plantele, cel mai mare pericol fiind apariția brumei în diminețile cu temperaturi scăzute. Pentru a combate efectele nedorite, poți proteja plantele, în luna mai, cu câteva straturi de pături de horticultură.
Căpșunii se plantează, în general în luna aprilie. În mai, aceștia trebuie protejați, grădinarii recomandând folosirea plaselor de protecție împotriva păsărilor.
Nu uita că primele flori ale culturii nu se vor transforma în fructe și trebuie îndepărtate.
Ca să te asiguri că vei avea o recoltă de calitate și bogată, va trebui să uzi căpșunile în fiecare zi și să te asiguri că primesc suficient de multă lumină naturală. Buruienile ce cresc în jurul lor se îndepărtează imediat, la fel și frunzele uscate, care pot fi afectate de diferite boli ale plantelor.
Pentru a le menține calitatea și pentru a le feri de acțiunea dăunătorilor, straturile de căpșuni trebuie să fie mutate după trei ani de la plantare.
Te-ar putea interesa și: Câți bani costă căpșunele românești în piețe. Sunt mai scumpe decât carnea de porc