Vara facem tot posibilul să ne ascundem de efectele istovitoare are acesteia, deoarece nimeni nu este imun la caniculă. Pentru a te răcori, sunt eficiente băuturile reci, fie ele alcoolice sau nealcoolice. O băutură răcoroasă de vară îți poate aduce un plus de dispoziție prin gustul ei.
Vara, când soarele este puternic și periculos, nu este o idee bună să consumăm băuturi alcoolice. Alcoolul te deshidratează și slăbește sistemul imunitar, ceea ce te face să fii predispus la insolații și arsuri.
Ar fi recomandat să alegi mai degrabă o băutură nealcoolică pentru a te hidrata și a beneficia de vitaminele din fructe. Iată trei rețete de băuturi răcoroase de vară, pline de vitamine și savoare.
Limonada este unul dintre puținele lucruri din lume care se prepară extrem de ușor. Pentru a obține o limonadă excelentă, este nevoie de următoarele ingrediente:
Se pot folosi mai multe lămâi sau doar o jumătate de lămâie, în funcție de cantitatea de limonadă pe care vrei să o obții. Acesta este o rețetă de limonadă clasică, însă lasă loc de creativitate, fiind și marea frumusețe a acestei băuturi.
Sucul de lămâie poate fi amestecat cu cel de limeta, iar pentru o aromă cu adevărat răcoritoare, se poate adăuga și mentă. Limonada nu trebui obligatoriu să conțină limete sau lămâi, fiind permise și combinații cu alte fructe. Iată cu ce mai poți înlocui zeama de lămâie sau limeta:
limonadă cu căpșuni
limonadă cu piersici
limonadă cu pepene roșu
limonadă cu mango
limonadă cu ghimbir
limoadă cu ceai de levănțică
Sunt și ceaiuri care se pot servi în varianta rece. Pentru a obține un ice tea autentic și mai gustos decât cel din magazine, este nevoie să adăugăm gheață. Iată câteva reguli de care să ții cont atunci când prepari un ice tea:
Băutura răcită își va pierde din aromă, așa că va fi nevoie să pui în ibric mai mult ceai decât de obicei;
Nu trebuie să lași ceaiul prea mult la infuzat pentru a nu căpăta un gust amărui;
Lasă ceaiul să se răcească înainte de a-l pune la frigider.
Ceaiul se poate prepara și cu apă rece, cu condiția de al ține o noapte întreagă la frigider, pentru a face infuzie.